Азиатско-тихоокенаският регион е лидер в 5G иновациите

На 5-я Азиатско-тихоокенаски Ден на иновациите, Huawei обяви над 50 комерсиални 5G договора и над 200 хиляди доставени модула

Днес в китайския град Чънду се проведе 5-ият Азиатско-тихоокеанския Ден на иновациите. Темата на тазгодишното издание е „Иновации, които позволяват дигитализацията на Азиатско-тихоокеанския регион“. Над 200 представители на индустрията и управленческите и академични среди от региона присъстваха на събитието, за да обсъдят иновативните 5G технологии и тяхното приложение, устойчиво развитие, както и темите за технологиите, човечеството и природата.

5G е центърът на смарт обществото, където всичко е свързано. Днес когато вече навлизаме в 5G ерата, сме и в много важен етап от дигиталната трансформация на индустриите в цял свят. Индустриалното развитие премина от механизация до електрификация през автоматизация до дигитализация.

По време на събитието Уилям Ху, директор на борда на Huawei и президент на института за стратегически изследвания сподели: „5G идва в точното време. Тази технология ни дава голямо покритие, широка честотна лента и ниска латентност на базата на традиционните връзки. Дава възможност за развитие и на различни приложения. Тази нова функционалност позволява адаптирането на 5G в различни комплексни индустрии. С развитието на 5G ще се появявят и много приложения на технологията, които ще променят света. 5G, AI, IoT и облачните услуги подобряват всекидневния ни живот и правят света едно по-добро място“.

Huawei помага на страните от региона да интегрират 5G по-бързо

Азиатско-тихоокеанския регион е лидер в света по отношение на интегрирането на 5G. Южна Корея е първата страна, която има мащабно използване на 5G за комерсиални цели. След представянето на 5G през април общият брой на 5G потребителите в страната надвишава 2 милиона. Китай от своя страна е изградил мащабни 5G мрежи за пилотна търговка употреба. 5G мрежи са изградени в Пекин, Шанхай, Гуанджоу, Шенжен и Чънду. Тестваната скорост е над 1GB на секунда, което означава, че изтеглянето на HD филм в 1080P отнема броени секунди.

5G се превръща в реалност. По света общо 35 доставчици в над 20 държави са представили 5G и още 33 страни въвеждат 5G мрежи.

Huawei има над 50 комерсиални договора за 5G в света и е доставила над 200 милиона устройства. Компанията продължава да предлага най-сигурните и най-развити 5G продукти и решения, на базата на богатия си пилотен опит с технологията и активното проучване на приложенията ѝ. Huawei цели да подпомогне доставчиците в Азиатско-тихоокеанския регион да интегрират 5G по-бързо и напълно да се възползват от предимствата, които носи технологията. Целта на компанията е да даде възможност за развитие на много индустрии, да подобри социалната ефективност и да ускори социалната дигитиализация.

С представянето на 5G мрежата със стерео-покритие ще има повече иновативни приложения на 5G

По време на събитието Huawei и мобилният оператор China Mobile Sichuan представиха 5G мрежа със стерео покритие, която се състои от основа за базовото покритие, слой за максимален капацитет, и покритие в закрити пространство, с което постига безпроблемно 5G покритие във всякакви сценарии. Освен това Huawei си партнира с доставчици и други партньори, за да демонстрира различните приложения на технологията в индустрията, като например 5G+VR, 5G+8K видео, 5G+дронове, 5G и телемедицината и 5G линейки. Всичко това показва безкрайните възможности на 5G в дигиталната ера.

Гостите от държавни институции, индустрията и академичните среди изнесоха лекции от различни гледни точки, като например определяне на държавна политика и регулации, както и индустриалната дигитализация. Специалистите говориха и за това как иновативните технологии могат да подкрепят развитието на културната индустрия и защитата на околната среда, като споделиха как технологиите „5G+AI“ помагат на много индустрии.

От 2013 година Денят на иновациите на Huawei се провежда в различни градове, включително Лондон, Милано, Мюнхен, Париж, Сингапур, Сидни, Банкок, Дубай и Сао Пауло. Следвайки принципите си на отвореност, иновативност и споделен опит, Huawei цели да даде възможност на всеки човек, дом или организация да се дигитализират и да създадем един свързан и „умен“ свят.

Pin It on Pinterest