Алуминиевите кенове са бъдещето – HELL и XIXO показват добрите международни практики

95% от производството на компанията вече е в алуминиеви кенове

HELL ENERGY Унгария увеличи използването на алуминиеви кенове в своето производство до 95% през последните пет години. Положителната промяна е следствие на стратегията за отговорно поведение на компанията спрямо околната среда. Изграждайки свой собствен завод за производство на алуминиеви кенове, HELL ENERGY залага изцяло на използването на рециклирани опаковъчни материали.

Дългосрочната стратегия на компанията предвижда увеличаване на използването на алуминиеви кенове при производството на марките HELL и XIXO през всяка следваща година. „Постигнатото към момента е наистина важен резултат, но няма да спрем дотук. В името на социалната отговорност HELL ENERGY вярва в значението на човешките ценности, в отговорното към околната среда поведение и в опазването на бъдещето. Това означава, че в рамките на следващите пет години продуктите от алуминиеви кенове в нашето портфолио ще заемат около 99%.“, казва Петер Пантл, директор комуникации и маркетинг на HELL ENERGY.

През последните месеци новините за замърсяване с пластмаса стават все повече. 1,5 милиарда пластмасови бутилки се произвеждат годишно само от международни производители в Унгария, като по-голямата част от тях не се рециклират. На този фон алуминиевите кенове могат да бъдат напълно рециклирани и то многократно. 60 дни след като кенът е попаднал в контейнера за рециклиране, от отпадъка може да се направи нов продукт.

„Бихме искали да дадем пример на международните компании и недвусмислено да покажем на нашите потребители, че HELL и XIXO са марки, посветени на опазването на околната среда. 95% от висококачествените напитки, които произвеждаме, вече са опаковани в изцяло рециклируеми алуминиеви кенове.“, добавя Петер Пантл.

HELL ENERGY отвори своя завод за производство на алуминиеви кенове, разположен на площ от от 42 000 кв.м, QUALITY PACK през 2017 г. Фабриката от световна класа има годишен производствен капацитет от 1,2 милиарда кенове.

„HELL ENERGY е уникална с това, че е пазарен лидер в няколко държави, със собствена модерна фабрика за производство и пълнене на напитки, както и фабрика за алуминиеви кенове. Това ни дава несравнима стратегическа позиция. Алуминиевите кенове, които произвеждаме, могат да бъдат рециклирани безброй пъти и вярвам, че можем спокойно да ги наречем опаковките на бъдещето.“, каза Барнабас Серекли, изпълнителен директор на HELL ENERGY.

Pin It on Pinterest