Acer показа нови LED и лазерни проектори за забавление и бизнес

Производителят обяви и три нови монитора, щадящи очите

. Acer днес съобщи, че обновява четири свои серии проектори с добавянето на нови подобрени модели както с технология LED, така и лазерни, а също така обяви два нови модела висок клас за бизнеса. Сред новите модели са най-добрия в класа си безжичен LED 1080p проектор с 3000 лумена яркост, както и лазерни проектори с висока енергийна ефективност, които достигат 3100 лумена. Освен това производителят анонсира три нови монитора Acer за бизнес и домашни потребители: Acer B248Y, щадящ очите, и моделите HDR Acer CBL272U и Acer BL270, които са практически без странични рамки.

Серии Acer PD и VD – Мощни LED проектори за работа и забавление

VD6510i е безжичен LED 1080p проектор с 3000 лумена, който осигурява ултраплавно 1080p 120Hz прожектиране за повече удоволствие при гледане на екшън филми. Той може да покрие 125% от цветовата гама Rec. 709, което осигурява отлична наситеност на цветовете и реалистични изображения. Това се допълва от 16x скорост на визуализация, която намалява ефекта на дъгата, а яркостта от 3000 ANSI лумена позволява на проектора да създава кристално ясно изображение дори върху големи екрани или в стая с включено осветление. LED проекторите почти не намаляват яркостта си с времето, така че потребителите могат да се наслаждават на любимите си филми години наред, а освен това са екологични, тъй като не се употребява живак при производството им.

Също с яркост 3000 ANSI лумена, моделът PD1530i е проектор, предназначен за бизнеса, който е предназначен да улеснява видеоконференциите. Безжичният 1080p LED проектор няма кабели и може да осветява 2,5-метров екран от разстояние по-малко от 3 м. LED проекторите достигат пълната си яркост почти веднага след включване и срещите могат да започнат веднага, а яркостта им остава непроменена за дълъг период – с 30 000 часа живот на източника на светлина бизнес потребителите могат да разчитат на дългогодишно ползване на проектора PD1530i.

Серия Acer XL – 3100 лумена и природосъобразност

Консумирайки само 143 вата, серията Acer XL (XL1220 / XL1320W / XL1520) включва някои от най-енергийно ефективните лазерни проектори в светаi с яркост 3100 лумена. Проекторите XL са надеждни устройства, които гарантират зашеметяващо качество на изображението до 1080pii и са на цена като на масовите модели, което ги прави идеални за използване в средни по размери заседателни зали. Сертификацията IP6Xiii показва, че проекторите от серия XL са херметични, това е най-високата степен на защита срещу външни влияния, предотвратявайки проникването на прах или други твърди частици, които могат да повредят устройството. Тези проектори с 3100 лумена са подходящи за използване при всякакво околно осветление, а защитеността им от прах в комбинация с 30 000-часовия живот на източника на светлина означава, че изключително рядко се нуждаят и от поддръжка. Могат да прожектират в режим на портрет и 360-градуса, което позволява на проекторите от серия XL да са идеални за всякакъв вид пространство или сценарий на ползване.

Серии Acer UL и PL – решения за всякакви зали

Acer UL5630 е иновативен проектор, който преодолява ограниченията на малкото пространство, защото е способен да прожектира 3-метров образ от разстояние само 31 см. Този ултра късофокусен проектор е снабден с нов висококачествен лазерен диод за източник на светлина, което му позволява да прожектира в резолюция WUXGA (1920×1200) с яркост 4500 лумена, създавайки отчетливи образи, в които дори малките букви се открояват. Функции като например възможността свободно да прожектира в режим 360 градуса или в портретен режим и възможностите за дистанционно управление правят серията UL особено подходяща за учебни заведения и фирми.

От своя страна, серията PL лазерни проектори (PL7610 / PL7610T / PL7510) с висока яркост 6000 ANSI лумена са устройства, нуждаещи се от минимална поддръжка, защото продължителността на живота на техния светлинен източник е 30 000 часа. Те са идеални за оборудване на особено големи помещения, например зали за конференции, големи зали за срещи и изложбени щандове.

Acer B248Y – ергономичен монитор за по-приятен работен ден

Acer B248Y е ергономичен монитор, проектиран да смекчи неприятните усещания и болки, които се появяват в рамките на един работен ден. Сертифициран от TÜV/Eyesafe, мониторът има редица функции, предназначени да намалят напрежението в очите, като например Acer LightSense и Acer ColorSense, които автоматично регулират яркостта на екрана и цветовата температура в зависимост от околната осветеност. Мониторът с IPSiv екран и резолюция FHD (1980×1080) е окачен на Ergostand – гъвкава стойка, която улеснява регулирането на височината, насочването и накланянето му или дори завъртането на 90 градуса в портретен режим.

Освен че щади очите, B248Y може също така да подобри организацията на работното бюро. Вградена в него докинг станция превръща монитора в център на работното пространство, с което се намалява купчината от кабели, а с наличието на RJ45 и USB Type-C 100W PD портове се улеснява процесът на преместване на работното място от офис в офис или у дома. Множество монитори могат да бъдат свързани помежду си, за тези, които се нуждаят от повече екрана площ, а регулируемата Full HD уеб камера, която поддържа Windows Hello, позволява на потребителите да я наместват, докато намерят идеалния зрителен ъгъл, или да закрият обектива й, за да не излъчват видео по грешка.


Acer CBL272U – QHD резолюция и HDR10 за зашеметяващо качество на изображението

Acer CBL272U е 27-инчов монитор, сертифициран по TUV/Eyesafe, който със сигурност ще задоволи потребителя със своя QHD (2560×1440) екран, точност на цветовете Delta E <1 и 99% покритие на sRGB цветовата област. Гарантирайки широки ъгли на видимост от 178 градуса, този монитор притежава и редица щадящи очите функционалности: BlueLightShield Pro за филтриране на потенциално вредните сини светлини; ComfyView – технология против отблясъци; и възможност за допълнително затъмняване, което позволява яркостта на монитора да бъде намалена до 15% при ползване през нощта. Мониторът използва VRB, за да постигне 1ms време за реакция и да намали размазването на образа, а поддръжката на HDR10 позволява да се постигне значително подобрен контраст между тъмните и светлите области.

Acer BL270 – гъвкаво разположение и изчезващи рамки

Моделът Acer BL270 е изчистен и професионално изглеждащ монитор, който би паснал във всеки офис. Той е сертифициран от TÜV/Eyesafe, има резолюция FHD (1920×1080) и е с тънки рамки, които могат още да се стеснят – това позволява два монитора да бъдат поставени практически един до друг с почти незабележима граница. Гъвкавата стойка на монитора дава възможност на потребителите да регулират неговата височина, посока и завъртане, правейки почти всеки ъгъл възможен за гледане. Мониторът е проектиран също така да работи с Acer Smart Console App, което позволява съдържанието на телефона лесно да се визуализира и наблюдава на монитора.

Точните спецификации, цени и наличност се променят в зависимост от региона. За повече информация относно наличности, спецификации на продуктите и цените на конкретни пазари, моля, свържете се с най-близкия офис на Acer чрез www.acer.com.

i Въз основа на собствено проучване на Acer Inc. на 3100 лумена лазерни проектори, предлагани на пазара към 21.10 2020 г за модели от серия XL.

ii Спецификациите могат да варират в зависимост от модела и / или региона. Наличността зависи от модела.

iii В кодировката IP, оценка 6 за защита от твърди частици показва, че устройството е „непропускливо“ и не допуска „проникване на прах“.

iv Всички марки и имена на продукти, споменати тук, са регистрирани търговски марки на съответните им компании и се използват единствено за описание или идентифициране на продуктите

Pin It on Pinterest