7-ият международен дататон с над 750 регистрации от 5 континента приключи

След усилена работа и силно международно присъствие приключи Седмият международен дататон, организиран от Data Science Society – доброволческа организация, отворена за хора от цял сват с интерес в областта на работата с данни. Организацията създава и развива своята дейност, изграждайки мрежа от различни организации, ментори, експерти, както и  компании и общности в областта.

Този път състезанието се проведе изцяло онлайн, като се стриймваше на сайта на Data Science Society и youtube. В специална платформа участниците можеха да общуват и да задават своите въпроси, ментори бяха на разположение. 

Наградени отбори

В условията на международна конкуренция, постепенно бройката на участници и отбори се стопяваше …от 33 отбора останаха 18, после 16 и само 5 стигнаха до оспорвания финал.  Награди, осигурено от 365 DataSciene и Earnst&Young Dubai, заслужиха най-добрите:

– Стимул награда (3ти в полуфинални групи) – ваучери за обучение, предоставени от 365 DataScience – #Datadata, #Newbies, #Solo

– Специална награда – ваучер за обучение – #Army of Ones and Zeroes

– Награда на публиката и 5-то място – ваучери за обучение, среща на домакини – #ACES

– 4-то място – ваучери за обучение – #Datadogs

– 3-то място – ваучери за обучение и 800 USD – #ShopUp

– 2-ро място – ваучери за обучение и 1200 USD – # The team with no members

– 1-во място – ваучери за обучение и 2000 USD – #TeamBV

За повече подробности относно случаите и видеото вижте страница Datathon2020. Церемонията за наградите е достъпна в канала ни в youtube.

Решенията са достъпни онлайн

Data Science Society подкрепя open source културата и всички казуси и решения са публично достъпни като основа за разработване на иновативни проекти и обучение в сферата на науката за данни и машинното самообучение. За повече информация посетете линковете на сайта ни: The team with no members; Datadogs; ShopUp; ACES и Team BV.

Какво предстои?

Data Science Society продължава със следващото начинание – онлайн предизвикателство за COVID-19. Прочетете повече тук – https://www.datasciencesociety.net/dss-covid-19-online-challenge/ и се присъединете към канала # covid19_online_challenge и задайте вашите въпроси.

Линк към Online Datathon 2020: https://www.datasciencesociety.net/datathon/ 

Facebook: https://www.facebook.com/datasciencesoc/

Twitter: https://twitter.com/datathons 

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/data-science-society/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC5Uikv2NXsZ4ZEWOGyW__3A

SlideShare: https://www.slideshare.net/Data_Science_Society 

Pin It on Pinterest