Бизнес

6 български крафт бири с екзотични вкусове и оригинални имена влизат в надпревара за World Beer Awards 2021

МЕТРО България осигури подкрепа за всички крафт пивоварни, с които работи, желаещи да участват в глобалното състезание за престижните призове

МЕТРО България подкрепи шест български крафт пивоварни за участието им на World Beer Awards 2021 (Световните награди за бира 2021). Това ще бъде първото представяне на крафт бири, произведени в България, които ще се състезават за авторитетните международни отличия. Световните награди избират победителите във всички признати стилове, награждават и популяризират най-добрите в света сред потребителите и търговците в глобален мащаб.

Тази година шест български крафт пивоварни ще премерят сили с най-успешните брандове в света на бирата. Кои са смелчаците? Britos се включват с емблематичната с вкус на българска роза Malt&Roses и заедно с  „Диво пиво“ на Пивоварна 359 – непастьоризиран и нефилтриран ейл, вземат участие в категориите, отличаващи вкусовите качества на пивото. „Баси Кефа“ IPA на Beer Bastards е отличена през 2019 г. за „Най-добра българска бира“ от специализирания сайт за крафт бира – Ratebeer. Три бири ще се състезават освен за вкус и за дизайн. Първата е индийският светъл лагер SPACE LORD ISLAGER 5.5% на Metal Head. До него се нареждат носещият усещане за благоуханни пролетни цветя и златисто жълт цвят с плътна пяна Hills Weinbeere на пивоварна Hills и „Янка гозе“ със самардала на „Трима и двама“ – изненадващо приятно кисело и фино солено пиво.

За участие в авторитетната надпревара МЕТРО покани всички крафт пивоварни, чиито продукти предлага в своите магазини, като пое разходите по кандидатстването и логистиката на желаещите да покажат продуктите си на международната сцена. Действията на MЕТРО са в продължение на дългосрочното, над 20-годишно сътрудничество с българските производители, както и на мисията на компанията да подкрепя местното производство.

„В METРO вярваме, че българските крафт пивовари създават продукти от световна класа и заслужават международно признание за това. За нас е важно да подкрепяме всички производители и от дълги години работим по посока на развитието им както в България, така и по света. Пожелавам успех на нашите участници и съм уверен, че те ще насочат вниманието на международната професионална общност към оригиналните български бирени вкусове“, каза Филип Анастасиу, директор Продажби на МЕТРО България.

Над 2000 бири годишно се състезават за едни от най-престижните призове в света на пивото – Световните награди за бира. Победителите, избрани от авторитетно жури, съставено от експерти от цял свят, получават възможност да поставят лого със завоюваното отличие на своите продукти. Нека заедно пожелаем успех на българските краф претенденти!

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest