100 професионални дърводелци тестваха продукти за обработка на дърво от серията TIMMER

100 майстори на дървото от цяла България се включиха в тестването на TIMMER – най-новата серия на Оргахим за обработка на дърво.

Довършителните работи или финишът, както го наричат професионалистите, са сред най-деликатните и прецизни дейности, от които зависи цялостния вид, трайността и устойчивостта на предметите, изработени от естествена дървесина. Тънкостите, които разкриват красотата на материала и превръщат парчето дърво в изящна мебел, уютна облицовка или произведение на изкуството, са много. Уменията на майстора са важни, но тайната се крие в качеството и възможностите, които предоставят различните продукти за обработка на дърво.

Това бе предизвикателството и пред екипа на Оргахим, който впрегна достиженията на технологиите и опит, трупан с години, в създаването на новата марка. „TIMMER е серия от 8 иновативни продукта с различни свойства и предназначение, които разработвахме грижливо в продължение на повече от 12 месеца. Те обхващат пълния обем дейности за защита и декориране на всички видове повърхности и изделия от твърда и мека дървесина, предназначени за интериора и екстериора. Целта ни е да подсигурим професионалните дърводелци в ежедневната им работа като им предложим висококачествени продукти, с които лесно да постигат устойчива защита и естетическа завършеност на изделията от дърво”, каза Люсиена Василева- бранд мениджър на марката “Timmer”.

В тестовете са участвали производители на мебели, аксесоари и предмети от масив, конструкции, покрития и облицовки от дърво, реставратори на антики, музикални инструменти, дърворезбари, скулптори. Това на практика е цялата палитра от майстори до артисти, които с таланта и уменията си вдъхват нов живот на дървото. Модерните еко стандарти връщат дървото в живота ни по-бързо, отколкото сме си представяли. Разнообразието от приложения на този материал е огромно, затова и изискванията към покритията са много сериозни. “ Допитахме се до професионалните дърводелци, за да разберем тяхното експертно мнение за серията Timmer. За нас са важни критериите и очаквания им за продуктите, с които работят ежедневно. Смятаме и занапред да работим тясно с тях, да се вслушваме в съветите и препоръките им, и да задаваме тенденциите в защитата и декорацията на дървесината”, подчерта Люсиена Василева.

Pin It on Pinterest