Световно първенство по спортно катерене за юноши и девойки

4-то място за Александра Тоткова в трудността при девойките 16-17 г., Николай Русев е 2-ри, Николай Ангелов – 17-ти в квалификацията в дисциплината боулдър.

4-то място за Алекс Тоткова в трудността при девойките 16-17 г. на световното първенство! Алекс даде всичко от себе си във финала днес, само три движения я оставиха без медал, но времето е пред нея, сигурни сме, Алекс ще вземе достоен реванш в следващите големи състезания. Победителка в дисциплината е Сара Копар от Словения, следвана от Алесия Мабони от Италия и другата словенка във финала – Лиза Новак. 

Днес се проведе и квалификацията във втората дисциплина за юношите Youth B – 14-15 г. Николай Русев е 2-ри, Николай Ангелов е 17-ти и двамата продължават напред към полуфинала за първите 20 състезатели. Пред Ники Русев е само японеца Сорату Анраку с 6 топа, Ники и още двама състезатели са с по 5 топа и 6 зони, но по-малкият брой опити за постигането им отреди 2-то място на българина. Ники Ангелов успя да преодолее 3 топа и 5 зони, същият резултат, но различният брой опити раздели 15-то до 18-то място. С преодолени 2 топа и 5 зони Боян Киров остана на 25-то място.

Десет от общо осемнадесет финала в индивидуалните дисциплини на световното първенство приключиха, начело с 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал е отбора на Япония, следван от Русия с 2 златни и 1 сребърен медал, и Италия – 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал. 

Pin It on Pinterest