Организацията и подготовката на Видинския панаир са законосъобразни

Във връзка с обвиненията, отправени от общинския съветник Юлиян Петров в ефира на Радио Видин (предаването „Посоките на делника“, излъчено на 12.08.2021 г.) за наличието на корупционни практики в организацията на Видинския панаир, Община Видин заявява, че те са абсолютно необосновани и неподкрепени с доказателства. 

Организацията и подготовката на традиционното изложение се извършват законосъобразно. Припомняме, че на интернет страницата на Община Видин е публикувана обява какви стъпки трябва да следват търговците, производителите и занаятчиите, които желаят да участват. Премахнати са всякакви възможности за корупция, като плащането на таксите се извършва само на каса или по банков път. Има и ясна схема за разполагане на търговските обекти, като настаняването става по реда на получаване на заявленията. 

Община Видин сезира Окръжна прокуратура относно безпочвените твърдения и обвинения в корупционни практики, отправени от Юлиян Петров. Общината напълно ще съдейства, като ще бъде предоставена цялата необходима информация и документация. Апелираме Окръжна прокуратура – Видин да извърши също така проверка дали нападките от страна на общинския съветник се основават на реални факти и да се произнесе не представляват ли по съществото си клевета, която уронва престижа на институцията Община Видин, доброто име и личното достойнство на членовете на общинското ръководство.

Pin It on Pinterest