Без категория

Министерството на петрола на Иран подписва договори на стойност 2 млрд. долара

Договорите с ирански изпълнители бяха подписани в неделя в сградата на министерството в столицата Техеран.

Проектите, разработени в рамките на четирите сделки, ще генерират 17 милиарда долара приходи за страната.

Един от договорите, подписан с Oil Industries Engineering and Construction (OIEC), призовава за разработване на петролното находище Changouleh, разположено в западната провинция Илам, на 5 километра северно от границата с Ирак. Находището съдържа почти 4800 милиона барела суров петрол на място.  

Съгласно 20-годишния договор от находището Changouleh ще бъдат произведени общо 228 000 барела суров петрол.

Министерството на петрола също подписа договор с Mapna Oil and Gas Development Company за разработване на петролното поле Band-Karheh в югозападната провинция Khuzestan.

Смята се, че находището съдържа близо 980 милиона барела суров петрол на място. Според 15-годишния договор от находището ще бъдат добити общо 56,6 милиона барела петрол.

Беше подписан и друг договор с Mapna Oil and Gas Development Company за предоставяне на услуги за производство на суров петрол за трите петролни полета Qalenar, Kaboud и Balaroud с общ капацитет от 40 000 барела на ден за десет години.

Беше подписан и договор с Maham Sharq Industrial Group за изграждане на производствена единица за суров нефт в петролното находище Mansouri с капацитет от 75 000 барела на ден за десет години.

Съгласно новоподписаните договори годишното производство на петрол в Иран ще се увеличи, което ще помогне на страната да увеличи приходите си, докато частният сектор ще има по-активна роля в проектите нагоре по веригата на петролната индустрия на страната.

През последните години Иран работи върху развитието на своята петролна индустрия, като използва местни възможности и в съответствие с принципите си на икономиката на съпротивата на фона на западните санкции, ограничаващи присъствието на чуждестранни фирми в страната.

източник: irna.ir

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest