Четири медала за български крафт бири на World Beer Awards 2021

Три крафт бири са отличени с медали за вкус за България и една е световен бронзов медалист за дизайн на етикет

Четири бири на български крафт пивоварни спечелиха награди на World Beer Awards 2021 (Световни награди за бира) за вкус и дизайн на етикета. 

Емблематичната с вкус на българска роза Malt&Roses на Britos (отличена и със златен медал от Монд селекцион за 2021 г.) е победител за България като страна-участник в наградите. Със сребърен и бронзов приз съответно я следват „Баси Кефа“ IPA на Beer Bastards (отличена през 2019 г. за „Най-добра българска бира“ за 2019 и 2020 г. от специализирания сайт за крафт бира – Ratebeer) и „Диво пиво“ на Пивоварна 359 – непастьоризиран и нефилтриран портър. Със световна бронзова награда за дизайн на етикет на бирата SPACE LORD ISL 5.5% се отличи бургаската пивоварна Metalhead.

Лордът на космоса (SPACE LORD) е впечатлил журито, което съвсем заслужено му присъжда световния бронз за дизайн на етикета. „Дизайнът е важна част от нашата концепция, вдъхновена от Хеви Метъл музиката. Етикетите на Metalhead са лесно разпознаваеми с автентичността си – всеки етикет се рисува на ръка в закачлив, леко провокативен комиксов стил. Държим на високото ниво на арт и дизайн – много труд с чести преработки, докато се постигне желаният резултат. Тази награда е признание и за нашата дизайнерка Диана Данова от Варна – един изключителен художник и дизайнер.“ сподели Митко Митев от Metalhead.

Крафт пивоварите се включиха в престижното международно състезание благодарение на подкрепата на МЕТРО България, които поканиха всички свои партньори–производители на крафт бира, да се състезават за авторитетните отличия.

Компанията пое разходите по кандидатстването и логистиката на желаещите да покажат продуктите си на международната сцена. Действията на MЕТРО са в продължение на дългосрочното, над 20-годишно сътрудничество с българските производители, както и на мисията на компанията да подкрепя местното производство.

„Поздравяваме и се гордеем с носителите на награди от  World Beer Awards 2021. Това постижение извоюва място на българските крафт пивовари на световната бирена сцена. Техният успех ни изпълва с увереност, че начинанието ни си струва да бъде продължено в годините напред,“ каза Филип Анастасиу, директор Продажби на МЕТРО България.

Над 2000 бири годишно се състезават за едни от най-престижните призове в света на пивото – Световните награди за бира. Победителите, избрани от авторитетно жури, съставено от експерти от цял свят, получават възможност да поставят лого със завоюваното отличие на своите продукти.

Pin It on Pinterest