news-42561-80635

Депутати и съветници от ГЕРБ присъстваха на откриването на нова детска градина в Пловдив

Заедно с кмета на Пловдив инж. Иван Тотев /ПП ГЕРБ/ и кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков /ПП ГЕРБ/ народният представител от ПП ГЕРБ Петър Петров преряза лентата при откриването на новопостроената детска градина „Чайка“, която е с 8 групи и е предназначена за около 200 деца.

„Това са най-важните хора, които допринесоха за днешното щастливо събитие да имаме нова модерна градина за нашите деца. Всичко тръгна с обещанието на младия бивш кмет на район „Източен“ Иван Тотев, който сега е кмет на нашия Пловдив. Следващият районен кмет Петър Петров продължи и оптимизира проекта, а сегашният кмет на „Източен“ Николай Чунчуков го реализира успешно“, заяви директорката на ДГ „Чайка“    Нейка Бакърлиева. От името на родителската общност тя връчи на пловдивския кмет благодарствен плакет.

ДГ „Чайка“ е построена на мястото на старата сграда от 1947 г. Бившата постройка беше компрометирана, години наред вторият й етаж беше затворен поради опасност от срутване. Спираловидната природосъобразна форма прави градината уникална на вид. Неслучайно „Чайка“ е номинирана в националния конкурс „Сграда на годината“.

Освен модерна и красива, новата „Чайка“ се отличава със своята функционалност. Всяка от 8-те групи е с отделен вход и със своя детска площадка. Изградени са ТЕЦ, соларни системи за затопляне на водата, вентилационни и климатични инсталации, има две кухни, физкултурен салон и плувен басейн. Изграждането и обзавеждането на градината е на стойност около 3,5 млн. лв., като средствата за заделени от общинския бюджет.

На събитието присъства също народният представител Стефан Дедев, всички районни кметове и общински съветници от ГЕРБ.

Публикувано от: novinata.bg