Сменят директора на болницата в Раднево

Да се смени управителят на общинската болница в Раднево и да се обяви конкурс за избор на нов – това са двете основни решения от днешната извънредна сесия на общинския съвет.
Причината да се оттегли доверието от д-р Динко Динков са лошите финансови резултати на лечебното заведение, което към момента има задължения от 500 хиляди лева.
Това съобщи ресорният заместник кмет д-р Евгени Гинев. Извънредната общинска сесия в гр. Раднево бе насрочена по искане на кмета Юлиан Илчев единствено, за да се промени в управлението на общинската многопрофилна болница „Д-р Димитър Чакмаков”. Освободен е досегашния й управител д-р Динко Динков, считано от 27 август. Предстои да стане ясно името на временно изпълняващия длъжността до обявяването на конкурс, съобщи заместник кметът Евегени Гинев. По думите му легловата база на болницата се използва между 50 и 60 %, а за да има положителни финансови резултатаи минимумът е 80 на сто от леглата да са заети. Според него самите началници на отделенията се притесняват да поемат по-тежки случаи, а пациентите вече по навик се обръщат към по-големите болници в региона. Очаква се новият управител да предложи на общинския съвет оздравителна програма. От своя страна местният парламент е готов да инвестира в енергийна ефективност и подобряване на битовите условия, въпреки

задълженията на болницата. Името на новия управител трябва да стане ясно до три месеца,
обясни Евгени Гинев.

Публикувано от: novinata.bg