„Берое 07“ с нов треньор – Албена Бачкова поема тима

 

Албена Бачкова ще води отбора на ″Берое 07″ в предстоящия сезон в женската НБЛ. Бившият плеймейкър на отбора е приела офертата на ръководството и ще заеме поста на старши треньор за първи път в кариерата си.

До края на миналия шампионат 39-годишната перничанка беше част от състава на ″Берое 07″ и активно помагаше на съотборничките на полето. През сезон 2011/2012 Бачкова изигра 22 мача и записа средно по 5 точки, 2 асистенции и 2 борби. През лятото тя получи предложение да заеме поста на старши треньор, където ще замени Дарин Великов. Стана ясно още, че помощник на Бачкова в БНЛ ще бъде доскорошният състезател на БК ″Берое″ Тодор Цветанов. Той игра за последно в мъжкия Берое през сезон 2010/2011, след което започна работа като треньор на подрастващи, но през това лято напусна и прие предложението да се присъедини към щаба на Бачкова.

″Берое 07″ ще започне подготовка през следващата седмица с голяма част от състава от миналия сезон. Водят се преговори и с нови попълнения от България, както и с център от Босна и Херцеговина. Когато договорите им станат факт, от ръководството на клуба ще ги обявят.

Публикувано от: novinata.bg