Старозагорка стигна полуфинал в Пазарджик

Мила Иванова от старозагорския клуб по бадминтон стигна до полуфиналите на двойки на силния международен турнир за юноши и девойки в Пазарджик, който бе с ранг на Открит международен шампионат на България за младежи и девойки до 19 години…

, кръг от Европейската купа с точки за световна ранглиста. . Иванова и партньорката й Мария Мицова отпаднаха от турския тандем Чемре Фере и Ебру Язган, които пък на финала загубиха от Габриела и Стефани Стоеви от България.

Най-талантливите млади бадминтонисти от 16 държави спориха за отличията от турнира, който е важна част от подготовката им за Световното в Япония през есента. Освен Мила, която стигна и четвъртфинал на сингъл, в надпреварата участва и друг състезател от старозагорския клуб – Владимир Шишков. Той загуби на старта на сингъл от първата ракета на Франция, а на двойки се класира на 1/4-финалите заедно със Стефан Гърев, където претърпяха поражение.

България спечели 2 златни медала от състезанието. Особенно ценна е победата при девойки единично на Европейската шампионка за девойки 17 годишната Стефани Стоева, която на финала надигра убедително с резултат 21:18 ; 21:14 шампионката на Турция Неслихан Йигит, 30-та в световната ранглиста за жени и участничка в олимпийските игри в Лондон.Вторият златен медал беше за двойката Стефани и Габриела Стоеви, които на финала победиха Емре Фере и Ебру Йазган с 21:9 ; 21:19. Сребро взе смесената българска двойка Стефан Гърев и Габриела Стоева, които на финала отстъпиха на Бастан Керсалду и Ане Трам. Победител при младежи единично е Джонатън Долан от Ирландия, а при дуетите титлата взеха Росели Мунс и Роберт Табелинг от Холандия.

Публикувано от: novinata.bg