Иванка Колева тръгна на шеста Параолимпиада

Старозагорката Иванка Колева е включена в българския национален отбор България, който ще представя страната ни параолимпийските игри от 29-ти август до 9-ти септември в Лондон. В състава от 8 атлети са и… Стела Енева, Мустафа Юсеинов, Даниела Тодорова, Радослав Златанов, Дечко Овчаров и Ружди Ружди, чиято значителна част от подготовка също преминава в Стара Загора. В делегацията ни, която замина днес за английската столица, е и състезателката по джудо Ивомира Михайлова.


Спортистите бяха изпратени на специална церемония в „Арена Армеец“ от заместник-министъра на спорта Иван Ценов и Илия Лалов, председател на параолимпийската асоциация.
„Благодаря, че имате вяра във всички параолимпийци. Досега винаги сме се старали да се представяме достойно и сега отново ще го направим. С всичко сме задоволени и се надявам да донесем поне 2-3 медала“, заяви Стела Енева, която се подготвя основно в Стара Загора, както и повечето и съотборници от представителния отбор.
В Лондон от 29 август до 9 септември в 14-те параолимпийски игри ще участват над 4200 състезатели от 165 държави, който ще се състезават в 20 вида спорт.
България участва в параолимпийски игри от Сеул’1988 насам като има 4 златни, 5 сребърни и 2 бронзови медала.

Публикувано от: novinata.bg