Нови кошчета за кучешки отпадъци

25-литрови кошчета за кучешки отпадъци, които ще бъдат поставени в зоните за свободна разходка на домашните любимци в града, ще бъдат доставени в Стара Загора до 20-ина дни. Кошчетата са поцинковани и с найлонови торбички, уточни кметът Живко Тодоров на проведена втора среща с Фейсбук-групата „Къде да разхождаме кучетата си в Стара Загора?!“.
Забранителните знаци в парковете, които предизвикаха напрежение сред собствениците на кучета в града, ще бъдат заменени с такива, на които ще пише „Разрешено преминаването само на кучета на повод“. На всички детски градини, училища и площадки за деца ще останат забранителните знаци, увери кметът.
Има решение на Общинския съвет от 28 юни 2012 г., с което са обособени общо 12 площадки за свободна разходка на домашни любимци. До октомври т.г. те ще бъдат оградени с висока 1,20-1,50 м ограда. Само там кучетата ще могат да играят свободно, навсякъде другаде в града, те ще трябва да бъдат водени на повод от стопаните си.
От името на групата треньорът на кучета Сотир Евтимов обяви, че те подготвят необходимите според тях промени в общинската наредба за отглеждането на домашни животни, които ще бъдат предложени на ОбС.
Къде да разхождаме домашни любимци, според Решение № 282 на Общински съвет – Стара Загора от 28.06.2012 г. -вижте в сайта на Община Стара Загора

Публикувано от: novinata.bg