b9cb6d84d26fe92cab599062e1ccf68c

Димитър Антов: Състоянието на „Топлофикация” е много сериозно, необходима е нова стратегия

Димитър Антов, общински съветник в СОС от ВМРО, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Състоянието на „Топлофикация София”.

   Димитър Антов заяви, че преди време дружеството се е източвало много сериозно. Това в момента не се случва, но за съжаление нямаме стратегия, която да го направо печелившо или поне по-малко губещо. Според общинския съветник гражданите са свикнали да получават евтина услуга, но това няма как да продължи да бъде така.

Появилите се формулировки „родител 1” и „родител 2” в някои детски градини в столицата.

    „След Бургас и в София се появиха формуляри с определението „родител 1” и „родител 2”. От ВМРО реагирахте много бързо и остро, какво се случва с тези формуляри?”, попита водещата Клара Маринова. Димитър Антов отговори, че лично той е категорично против подобни практики и подчерта, че може някъде в Западна Европа обществото да иска да живее така, но не бива да ни налага на нас този модел. Той подчерта, че тези формуляри са изтеглени. „А разбра ли се кой е инициатор на тази формулировка?”, продължи водещата. Общинският съветник обясни, че тя идва от Франция, а у нас проводници са неолиберални фондации, които са доста силни.

Очакванията му за кампанията за евроизборите.

   Димитър Антов заяви, че хората обичат да говорят за злободневните си проблеми, докато разговорът за бъдещето на Европа е по-скоро интелектуален. „Наистина нашият избирател иска повече да се говори за нашите проблеми, а не за бъдещето и състоянието на ЕС. Защо? Не сме свикнали с мисълта, че сме еврограждани, или имаме достатъчно много проблеми, които ни притискат?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори: „Свикнали сме, че държавата са едни хора, които искат да ни излъжат и затова ние трябва да ги изпреварим и да ги излъжем ние!”. Той продължи, че българите по начало нямат доверие на властта. Това нещо няма да се промени с едно или две добри правителства, а трябва да мине цяло поколение. Може би е необходим нов обществен договор с който да се прекрати взаимното надлъгване, с което всички са свикнали.

   „Вие казвате, че хората са свикнали да виждат във властта онези, които ги лъжат. Нямат ли основание да мислят така, особено след последните месеци, в които се развихриха много скандали, които опират до най-близките за българина неща?”, попита водещата Клара Маринова. Димитър Антов отговори, че явно всеки, който се добере до властта, мисли, че вече му е време и на него да краде и да лъже. Той добави, че има и малък интелектуален елит на хора на честта, но от тях не зависи нищо. „Много разчиташе властта на максимата „всяко чудо за три дни”, този път обаче не им се размина за три дни. Опитаха се с периферни събития да заглушат, не стана!”, продължи водещата. Общинският съветник отговори, че според него хората, които управляват, са в сянка. Тези хора са безскрупулни и ако видят, че някой им разваля реда, ще го жертват. „Ще жертват 20-30 човека, за да падне напрежението, но бизнесът, далаверата ще продължи! Ако не кажеш на болния, че е болен, той няма да има грижи да се пооправи поне малко. Да кажем нещата, които са лоши, защото самозалъгването, че всичко е поправимо със смяна на едно правителство с друго, което ще дойде и ще измете старото и ще настане мир, покой и щастие – няма да стане! Пробвахме много пъти, но не стана, проблемът е по-сериозен, свалянето на температурата не лекува болестта!”, завърши Димитър Антовразговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”

Публикувано от: novinata.bg