IMAG0132

Час за здраве проведе Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества в ОУ „Панайот Пипков“ в Ловеч

Час за здраве проведе Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества/ПИЦ/ към Община Ловеч в ОУ „Панайот Пипков“ с ученици от 7 клас.

Поводът е Световният ден на здравето с основна тема “Вредата от наркотиците върху човешкото тяло“.

Целта на мероприятието е превенция на факторите, създаващи риск за здравето на младите хора и в частност вредата от приема на наркотични вещества.

Тинейджърите участваха в дискусия по иновативния метод „Световно кафене“ , разпределени в няколко групи обсъждаха теми: “Внимание! Наркотиците разрушават витамините и минералите“, „Рискове при употреба на марихуана, алкохол, амфетамини“, „Опасни комбинации“. Те получиха информация за най-често предлаганите наркотични вещества на улицата и въздействието им върху човешката психика и организъм. Разбраха, че редовната употреба на марихуана в пубертета увеличава значително риска от увреждане на паметта, концентрацията и психичното  здраве.

Учениците показаха сериозно отношение към темите от съвременния живот и оживено дискутираха. В края на инициативата младежите записаха на флипчарт „Днес аз научих…….“, с което екипът от ПИЦ изпита гордост и истинско удовлетворение от свършената работа!

Публикувано от: novinata.bg