thumb_770x0_српн_127

Софийска районна прокуратура обявява „ден на отворените врати“

На 16.04.2019 г. – денят, в който се чества приемането на Търновската конституция, в Софийската районна прокуратура ще бъде проведен „ден на отворените врати“.

Кампанията е ориентирана към учениците в началните класове и ще премине под надслов „Професията на прокурора. Ролята му в наказателното производство, както и функциите му, свързани с превенция на престъпността, жертви от която са деца“. Инициативата има за цел да изгради начална представа у децата за устройството на правораздавателната система в Република България, както и да ги запознае с органите на съдебната власт; да научат какво работи прокурорът, кога да се обръщат към прокуратурата, какво е „престъпление“, да разберат повече за опасностите в интернет, да се научат да разграничават реалността от компютърните игри, а по-големите ученици – как да се предпазят от престъпления, свързани с наркотични вещества.

         Софийска районна прокуратура отправя покана към всички граждани, които проявяват интерес към работата на прокуратурата, да заповядат на 16.04.2019 г., в 13.00 часа, в сградата на СРП, на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ 23, зала Justicia.

Публикувано от: novinata.bg