Областен партиен шеф се представи чрез видеовръзка от САЩ

„Движение България на гражданите“ ще обяви общинските ръководства на партията в област Стара Загора до края на годината, съобщи чрез видеовръзка от САЩ областният координатор Калоян Дамянов. Той се включи в представянето на областното и общинското ръководство на партията в Стара Загора чрез Skуpe ,тъй като в момента е част от делегация от Източна Европа зад Океана, където участва по програма на Държавния департамент за застъпничество и активиране на общостностите за гражданско участие. Дамянов подчерта, че предстои сериозна работа пред „България на гражданите“, защото в момента управляващите си служат единствено с компромати. Нечестната политическа игра на ГЕРБ става все по-осезаема както на местно, така и на национално равнище, допълни той.

Както вече novinata.bg съобщи общински председател на „България на гражданите“ в Стара Загора е Дима Динкова. Тя представи екипа си- заместник-председателите Иван Стръмски и доц. Господинка Пракова. В ръководството влизат още университетският преподавател доц. Жана Янкова, бизнесменът Огнян Гаджев, банкерът Даниел Андреев и студентът по медицина Георги Господинов.
Христо Ангеличин от Националния съвет на партията обяви, че в 12 области от страната вече са сформирани местните структури на партията, като се залага основно на хора без политически опит. „Едва 14 от всички 114 души имат някакъв опит“, обясни той. Ангелинчин посочи , че „в първия електронен референдум, който се реализира от „България на гражданите“ мнението си за евентуалното строителство на АЕЦ „Белене“ вече са дали над хилляда българи. „Това е един от начините гражданите на България да изразят позицията си по важните за държавата въпроси“, уточни Христо Ангеличин.

Публикувано от: novinata.bg