Откриха футболен терен в с.Богомилово

Модерно игрище за минифутбол с размери 25 на 45 метра беше открито в старозагорското село Богомилово вчера. Инвестицията възлиза на над 86 000 лева, изцяло осигурени от местни бизнесмени. За завършването на спортния комплект ″Ракета″ се очаква финансова подкрепа от община Стара Загора.

С изграждането на терена завърши първият етап от строежа на спортен комплекс ″Ракета″ в село Богомилово. Цялостният проект включва още кортове за тенис и бадминтон, трибуни за 300 души, велоалея и развлекателен детски кът.
Всичко това ще бъде разположено на площ от 12,7 дка върху парцел общинска собственост, който е отреден за спортна дейност. Теренът беше осветен от н.в.пр. Старозагорският митрополит Галактион, който преряза лентата заедно с кмета на община Стара Загора Живко Тодоров.

С предимство при ползването на футболния терен ще са децата на село Богомилово, но игрището остава достъпно и за другите жители на селото, както и за всички желаещи от Стара Загора. За изграждането на останалите съоражения от спортния комплекс се очаква финансова подкрепа от община Стара Загора.

Първият футболен двубой на новия терен протипостави иницииаторите за изграждането на стадиона от бизнеса в с.Богомилово и представители на община Стара Загора.

Публикувано от: novinata.bg