5

Иновативен проект, финансиран от Община Габрово, учи децата в ДГ „Младост“ на английски език

В ДГ „Младост” се проведе отрита практика „Чуждоезиково обучение в детската градина”. Гост бе проф. д-р Румяна Папанчева – Председател на УС на Образование и технологии и преподавател в Университет „Проф. д- р Асен Златаров”, гр. Бургас.

По иновативен проект, финансиран от Община Габрово, от началото на учебна 2018/ 2019г. в ДГ „Младост” се осъществява безплатно обучение по английски език за децата в подготвителните групи, интегрирано с обучение чрез дигитални устройства и специализирани софтуерни продукти, разработени по програмата, която преподавателите използват в своята работа.

По време на събитието децата от ПГ 6  показаха знания, свързани с животните, според тяхното обитание, пяха, играха, работиха по поставени задачи – индивидуално с таблети, и групово – на интерактивна тъчскрийн дъска. ДГ „Младост” осъществи и обучение на педагогическите специалисти за работа с дигиталните устройства в ежедневната им работа с децата, и разполага със специализирани софтуерни продукти за конкретните възрасти. Интересът на децата е голям, постигнати са  добри резултати, педагозите осъществяват образователно-възпитателния процес с внимание към всеки един от компонентите му, с водещата роля на  игровия подход.

Публикувано от: novinata.bg