6f3a27c392d8965081f91b2039efefb3

Николай Николов: Управляващите в София отдавна знаят за проблемите на шофьорите от градския транспорт, но не предприемат нищо

Николай Николов, общински съветник в СОС от „БСП-лява България“, в интервю за „Радио К2“ заяви позиции по следните теми:

Проблемите в квартал „Лагера“.

     Николай Николов обясни, че има проблем в квартал „Лагера“ с бетонна стена, която е издигната в пряко съседство със жилищен блок в нарушение от половин метър. На срещата с районния кмет живущите в блока са показали документ от февруари миналата година, когато са подали сигнали, но чак след като случаят е бил осветен от медиите администрацията е започнала да предприема някакви мерки. „Чак когато има недоволство, протести, медиен интерес, чак тогава управляващите се сещат, че има проблем и трябва да работят по разрешаването му!“, подчерта общинският съветник.

   Николай Николов разказа, че в квартал „Лагера“ вече 30 години не е обновявана и ремонтирана инфраструктурата между три 18 етажни блока – 40, 42 и 43. Самите граждани със собствени средства са поправяли пътната инфраструктура. Канализацията е с денивелация 20 сантиметра над земната площ. В трите блока има 240 апартамента, а за тях не са предвидени никакви паркоместа. Липсва осветление и зеленина. Пространството е презастроено с ново строителство, като строителите са влизали в общински терени, издигали са стени, има нарушени кабели, които захранват блоковете с електроенергия. Гражданите многократно са подавали сигнали, но чак когато медиите са обърнали внимание администрацията е обърнала внимание на тези проблеми.

Ремонтът на „Граф Игнатиев“.

    Николай Николов заяви, че за съжаление е трябвало граждани да пострадат, за да се сетят от Столична община, че така наречените „перки на акули“ не са най-подходящият начин за ограничаване на трамвайното трасе. Той попита защо например не се поставят кашпи с цветя, което е по-красив и удачен вариант. Общинският съветник припомни, че през миналата година управляващите от ГЕРБ са обяснявали как ремонтът на „Граф Игнатиев“ все още не е завършен и ще изглежда добре, но виждаме, че обектът все още не е приключил и продължава да не изглежда добре. „Не мисля и че някога ще изглежда добре! Потънаха едни пари, които не се знае защо потънаха!“, обобщи Николов.

Проблемите на шофьорите от градския транспорт.

    „Г-н Паргов коментира, че управляващите в София могат да работят само под натиск, какъв натиск и от кого имат те в момента и работят ли?“, попита водещата. Николай Николовотговори, че думите на председателя на столичните социалисти са верни и за да се случи нещо позитивно в столицата трябва да има протести. Такъв е бил протестът на шофьорите от градския транспорт. Например от БСП са предоставили снимков материал за ужасното състояние, в което се намират тоалетните при Пета градска болница и след 2 седмици те са били почистени, въпреки че управляващите Столична община отдавна са знаели за тези проблеми. „Тези неща се знаеха още преди много месеци и аз с изненада разбирам, че чак сега, включително представителите на ГЕРБ, председателката на комисията, която е от синдикатите, освен че е общински съветник, разбират чак сега, че шофьорите имат проблем!“, категоричен бе общинският съветник.

   „Отчитате ли като успех на БСП София ремонта на тоалетните, които споменахте и какво трябва да се направи оттук нататък, за да се облекчи работата на шофьорите в градския транспорт?“, попита водещата. Събеседникът й отговори, че трябва да се подават още сигнали  и материали.

    „Утре предстои заседание на комисията по транспорт, какво трябва да се обсъди на нея по конкретно по темата с шофьорите от градския транспорт?“, попита водещата. Общинският съветник й отговори, че е интересно да се види докъде са стигнали предложенията и дали управляващите са приели насериозно гражданите. Той продължи, че управляващите защитават тезата, че нощният градски транспорт е един от проблемите на шофьорите, но това категорично не е вярно. По-важното е, че не е била направена икономическа рамка. „Трябва да се направи една сериозна икономическа рамка и да се види къде може да се работи с проблемите – заплащането, условията на труд, извънредния труд, който полагат самите шофьори. Просто трябва да се направи един сериозен анализ, който очевидно управляващата сила не са готови и не са го направили!“, завърши Николай Николов участието си в ефира на „Радио К2“

Публикувано от: novinata.bg