GetImage (1)

Разкриха лаборатория за производство на синтетични наркотици

В хода на спецоперацията са задържани четирима души за престъпления, свързани с наркотици

 Специализирана полицейска операция за противодействие на употребата и разпространението на наркотични вещества проведоха вчера служители на ОДМВР – Бургас. В резултат на действията, реализирани на територията на региона, са образувани едно досъдебно и шест бързи производства, както и четири преписки.

В хода на спецакцията полицаи от бургаското Първо РУ извършили претърсване в дома на 32-годишен жител на областния град. Там разкрили, че една от стаите е обособена като лаборатория за синтетични наркотици. Иззети са прекурсори за производство на пико: блистери с хапчета; колби; епруветки; червен фосфор; полиетиленови бутилки, свързани в система с маркучи; различни химически вещества – солна и фосфорна киселина, основи, кореселин; електронна везна, както и други прибори и вещества. Намерени са също няколко топчета бяло кристалообразно вещество /метамфетамин/. Бургазлията е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.

Междувременно, служители на РУ – Поморие иззели 600 г канабис на съцветия /глави/ при проверка в две жилища, обитавани от 29-годишен криминално проявен помориец. Той е отведен в ареста за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Наркотични вещества са иззети и на територията на Созопол, при претърсване на стая, обитавана от 32-годишна криминално проявена местна жителка. В помещението служители на РУ – Созопол намерили канабис, бучка бяло вещество и бяло прахообразно вещество /метамфетамин/, разпределени в пликове. Созополчанката е задържана за в рамките на 24 часа, по случая е образувано бързо полицейско производство.

В ареста попаднал и 27-годишен мъж, след като в дома му в ж.к. „Меден рудник“ полицаи от Четвърто РУ открили бяло кристалообразно вещество /метамфетамин/, марихуана и прекурсори за производство на метамфетамин. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Публикувано от: novinata.bg