51822153_2539549816059293_4135173583213166592_n

БСП със сигнал до прокуратурата срещу кмета на Дряново

БСП внесе в прокуратурата пореден сигнал срещу кмет от ГЕРБ. Този път става дума за градоначалника на Дряново – Мирослав Семов.

Сигналът е свързан с действия на кмета Семов, с които е допуснал вреди и е ощетил Общината, съобщава Трифон Панчев автор на сигнала. 
„Информацията, която съдържа нашият сигнал е във връзка с приватизацията на имотите на общинското дружество „Боби Денчев”. Сделката по приватизацията е извършена през 2003 година, под ръководството на Мирослав Семов, кмет на община Дряново. Поради неизпълнение на приватизационния договор, след решение на Върховния касационен съд от 2011 година, приватизационният договор е прекратен и имотите следва да бъдат върнати на Общината. Следващите години не са предприети действия по изпълнение на решението. Скандално е поведението на сегашния кмет, който не само не предприема действия за връщане на въпросните имоти, а с молба от негово име през 2016 година, иска отмяна на обезпечителните мерки и по този начин „развързва” ръцете на приватизаторите да продадат имотите без да са тяхна собственост. Само за сведение – те вече са обявени за продажба в интернет”, заяви Панчев. 
„Видно от документите, които сме приложили към сигнала е, че щетата за община Дряново е огромна – близо 1 милион лева. Надяваме се, че прокуратурата ще свърши своята работа и щетите от тази безстопанственост ще бъдат поправени”, заяви Кристина Сидорова, която е другият вносител на сигнала.

Публикувано от: novinata.bg