2805_1429_mg391

Стартираха записванията за Националния поход 143-та годишнина от подвига на Ботев и неговата чета

В периода от 27 май до 2 юни 2019 г. ще се проведе 73-рия Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета – Козлудий – Околчица“.

Всеки желаещ да извърви 120-километровия път на героичността и славата може да го направи, като изпрати в срок до 30-ти април заявка на електронна поща: obl-vr@vratsa.govеrnment.bg, или на адрес: гр. Враца 3000, бул. „Демокрация“ №1, Областна администрация Враца.

По традиция основен организатор е Областна администрация Враца, като през настоящата година походът отново ще бъде под патронажа на Председателя на 44-то Народно събрание на Република България г-жа Цвета Караянчева. Съорганизатори са Министерски съвет, Министерство на образованието и науката, Регионалните управления на образованието, Български туристически съюз, СКО „Леденика“ – Враца и общините, през чиито територии преминава походът.

Инициативата, посветена на 143та годишнина от героичния подвиг на българския поет, революционер и национален герой Христо Ботев и неговата чета, се осъществява с финансовата подкрепа на Министерски съвет.

Регламентът и съответните приложения могат да бъдат свалени от тук.

Публикувано от: novinata.bg