thumb_770x0_НПК 3_135

Осъдиха иракски бежанци

Районна прокуратура – Оряхово е постигнала споразумения със защитниците на граждани на Ирак, привлечени към наказателна отговорност за незаконно преминаване през границата на страната – престъпление по чл. 279, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 от Наказателния кодекс

Четиримата подсъдими са от кюрдски произход, с адресни регистрации на територията на страната – в гр. Харманли и гр. София.

Около 10:20 ч. на 21.10.2018 г., те преминали през границата ни с Румъния – през трасе „изход“  на ГКПП Оряхово, без разрешение на надлежните органи на властта. Мигрантите се укрили в микробус с чешки регистрационни номера.

Сключените между страните споразумения са били одобрени от РС – Оряхово, с които на подсъдимите са наложени наказания от по четири месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване.

Престъпното деяние е било извършено от чужденците при условието на повторност, след като имали наложени наказания за същото престъпление от районните съдилища в Свиленград и Сливница. Съдът в Оряхово е привел в изпълнение отложените наказания по предходните наказателни производства срещу тях – „лишаване от свобода“ и глоба.

Публикувано от: novinata.bg