She is Next_Visa

Програмата She’s Next има за цел да подкрепи развитието на малки предприятия в цял свят, които са собственост на жени

Сан Франциско, 4 февруари 2019 Visa обяви глобалната си инициатива – She’s Next (Тя е следващата), чиято цел е да насърчава собственичките на малки предприятия да развиват бизнеса си. Кампанията е част от трайния ангажимент на световния лидер в дигиталните разплащания към жените предприемачи.

Процентът на жените предприемачи в глобален мащаб се увеличава по-бързо в сравнение с този на мъжете1, като над 163 милиона жени по света са започнали собствен бизнес от 20142 г. насам. Сред тях например са компанията за разплащания Square, както и търсачката за различни услуги Yelp, които генерират приходи за стотици милиони долари.

Започването и развиването на бизнес може да бъде едновременно невероятно вдъхновяващо и предизвикателно. Именно затова Visa се ангажира да подкрепи жените предприемачи с едногодишна програма, която ще им предостави знание, последно поколение дигитални технологии за разплащания и силна мрежа от контакти със съмишленици. Истината е, че времето и ресурсите не винаги достигат, но когато работим заедно и се подкрепяме едни други, се случват невероятни неща“, каза Сюзан Кариър, глобален директор търговски продажби и придобивания във Visa.

Вдъхновяване на жените бизнес лидери

She’s Next ще бъде подкрепена от Female Founder Collective (FFC) – мрежа от компании, ръководени от жени, които помагат на други жени. Началото на дейността й е през 2018 г. и членовете й бързо нарастват до над 3000. От подобряване на методите на разплащане до свързването на жените – собственици на малки предприятия, със съмишленици и

Публикувано от: novinata.bg