Doctor

Излезе от печат книгата „Жените на Доктора” , посветена на големия български учен проф. д-р Георги Лозанова

 

Автор на ценното четиво е Ангелина Караславова , магистър-филолог, сертифициран сугестопедагог и обучител на сугестопеди, автор на редица сугестопедични учебници

 

Ангелина  Караславова, една от най-близките ученички и дългогодишен сътрудник.на известния български учен проф. д-р Георги Лозанов издаде първата си книга, която макар и под формата на художествена фикция е посветена на създателя на Сугестологията- науката за внушенията като форма на комуникация.

“ „Книгата е моята творческа и емоционална изповед за житейския и научен път на един велик българин и за мястото на неговите сътрудници в живота и науката му – останалите безименни в миналото прекрасни мои колежки, с които сме творили идеите му за развитието на човешката личност, под формата на роман”, споделя авторката.

Книгата „Жените на Доктора“ е първият ми опит като писател (ако се изключат моите Сугестопедични учебници, както и Сугестосистемната трилогия „Victory“), а може би и… единственият.

Мисията е изпълнена. Да, с публикуването на тази моя книга аз изпълних обещанието си към Доктора, дадено някога почти на шега – да изпея неговата „лебедова песен“ за времето му на велик учен и човек и да покажа приноса на неговите сътрудници за успеха на науката и методиката за хармонично развитие на личността.

Книгата се появи на бял свят след дълго трепетно очакване.

Приятели, аз изпълних моята мисия в живота и съм много, много щастлива, обобщава авторката Ангелина Караславова, която от 1990 година живее и работи във Виена.

„Жените на Доктора“ –е на българския пазара, благодарение на издателство ВББ.

„ Издадох книгата „Жените на доктора“, защото проф. Лозанов ми е близък по дух. Науката с която се е занимавал, всъщност, е духовен закон. Той много добре го е знаел. Когато човек работи с внушението съзнателно, може да постигне всичко. Например: да се освободи от лошите навици, от скръбта и всичко друго което пожелае. Воля и постоянство са необходими и най-вече желание да вървиш по пътя на съвършенството.

Не случайно книгата започва с мисъл на Учителя Беинса Дуно: „Само умният може да бъде щастлив. Без да обичаш, щастлив не може да бъдеш….“,за което се иска и много позитивна енергия, разбира се, много необходима в днешно време. Умът трябва да работи в хармония със  сърцето, за да възпитаме умни и обичащи се човеци, а не роботи”, споделя и Афродита Пеева, управител на издателство ВББ.

 

Публикувано от: novinata.bg