102870_660_370

Вежди Рашидов: Ларгото мина през „иглените уши“ на хиляди проверки, там няма далавера!

Твърденията на Елена Йончева, че Боил Банов е ощетил държавата с 700 000 лева.

    Вежди Рашидов заяви: „Този проект е минал през „иглени уши“ от  100 000  проверки и аз се радвам, че Томислав Дончев ще направи поредната!”. Той продължи, че зложелатели е имало доста отдавна. Самият обект е минал одит както от страна на МРРБ, така и от страна на ЕК. „Сигнали имаше много, то не бяха за конфликт на интереси, за какво ли не! Стачки имаше от сутрин до вечер да обясняват едни соросоиди как трябва да изглежда проектът при наличието на едни от най-големите архитекти на България!”, категоричен бе народният представител от ГЕРБ и бивш министър на културата.

   Вежди Рашидов заяви, че всичко случващо се в момента е много нехигиенично, а човекът, който уж е направил въпросните записи – Ангел Ангелов, е бил освободен лично от него. „Аз съм човек, който до днес е опазил достойнството си и ще се боря никой да не напада моето или на когото и да било достойнство, а най-малкото на хората, които работят в това ведомство, защото това нещо се лепва върху съдбата, живота и труда на стотици хора, които работят в това ведомство!”, категоричен бе той.

   По отношение на самите записи, представени от Елена Йончева, Вежди Рашидов заяви, че първо трябва да се подчертае, че не е почтено да се записват по този начин разговори. Той продължи, че още като се е върнал от лечение в Германия са му докладвали, че има опасност да загубим европейски средства. Рашидов тогава се е разпоредил да се направи докладна до съда, за да не се загубят средствата. Това се е случило с петте подписа на цялото ръководство – двамата заместник-министри, главния секретар и директора на правния отдел. Самият заместник-министър Боил Банов тогава е подчертал, че е правилно да се сезират институциите, за да се спази закона.

    „Чувствате ли се уязвен, засегнат?”, попита водещата Клара МариноваСъбеседникът й отговори, че много пъти е бил засяган без да има никакво основание за това. Той продължи, че категорично не вярва, че Боил Банов е извършил действията, за които го обвинява Елена Йончева. „И второ, няма консумирано престъпление. Какво коментираме в момента – един запис! Някой да е взел пари, да е дал пари, нещо да е доказано? Да спрем клюкарския начин за правене на политика, обезверихме българския народ!”, категоричен бе бившият министър на културата. „Елена Йончева доказва, че държавата е ощетена с 700 000 лева!”, отбеляза водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че всъщност нищо не се доказва. Той заяви, че преди време е харесвал Йончева като журналист. „Аз лично емоционално съм искал нейното освобождаване да се изпратят пари, когато тя беше затворена в един хотел. И знам спонсорът, който каза – да, ще помогна със средства. Но оттук нататък Елена Йончева, ако това й е пътят с омърсяване, не е честно. Аз я моля да спре, защото това не е морално да отидеш на високите етажи на властта по този начин! Моля Елена като приятел и като човек, аз наистина я чувствам като талантлив човек, да спре тази форма на правене на политика!”, призова бившият министър на културата.

Има ли нещо общо скандалът с предстоящите избори?

   „Имат ли отношение предстоящите избори за разпалване на такива скандали?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й беше категоричен, че има. „Тя иска да стане евродепутат, но това ли е политиката, с която ще влезе в ЕП? Това ли в Европа ще показваме ние? Има ли едно доказателство, че е свършено нещо, стига сме се обяснявали! Най- хубавият обект в България е този, за който вече 5 години едни соросоиди ми викат „оставка”! Проверки направиха хиляди пъти. Не, няма далавера в Ларгото!”, завърши Вежди Рашидов разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”

Публикувано от: novinata.bg