thumb_770x0_Съдебна палата Бургас_89

Съдят „пишам“ грабител

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Сабри С. Той е обвинен за това, че на 01.11.2018 г. в гр. Бургас, при условията на опасен рецидив, направил опит да отнеме  чужди движими вещи (чанта и намиращите се в нея пари , телефон и портмоне) – всичко на обща стойност 526 лв.,

от владението на  58 – годишна жена, с намерение противозаконно да ги присвои, като  употребил за това заплашване – казал на пострадалата „Давай парите, давай всичко!“, след което разгърнал якето си  и показал на жената  поставения в кобур на кръста си полуавтоматичен газ сигнален пистолет, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини – престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „а“, вр. чл.18, ал.1 от НК. 

Пострадалата работела в бензиностанция, намираща се на изхода от гр. Бургас в посока гр.София. След приключване на смяната си се насочила към автобусна спирка – за да чака автобус по линия №15 за кв.“Сарафово“, където живеела. Обвиняемият се насочил към нея и й поискал парите, с които разполага, след което показал и пистолета. Пострадалата възприела пистолета и силно се изплашила. Тя  се възползвала от това, че се намирала все още в близост до посочената пешеходна пътека и побягнала към нея, за да се отдалечи от обвиняемия и да попречи на намерението му да й отнеме вещи. Така успяла да избяга и достигнала до намиращия се на близо хотел, където съобщила за случилото се.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 15.01.2019 г.

Публикувано от: novinata.bg