8fcde75550d4ab15ef306839ed1e079e

Отбелязваме Деня на българското кино

Министърът на културата Боил Банов поздрави българската филмова общност по случай празника й – Деня на българското кино.

В поздравлението на министър Банов се казва:

   „Уважаеми госпожи и господа, за мен е изключително удоволствие да Ви приветствам по повод професионалния Ви празник – Деня на българското кино.

   От 2005 г., от когато честваме родното киноизкуство, сме свидетели на един нов период на неговото възраждане и то в последните няколко години става все по-осезаемо. Публиката не само свикна да очаква с интерес новите заглавия, които също отбелязват устойчива тенденция на увеличаване, тя свикна да изисква и да получава повече. Радваме се на множество престижни участия и отличия от световните кинофестивали. Свидетели сме на все по-голям брой авторитетни международни кино прояви, за които страната ни е търсен домакин.

   За мен това е повече от ясен знак за активния съзидателен процес в родното кино и Ви уверявам, че Министерството на културата ще продължи да бъде отговорен партньор в поддържането на подходяща творческа среда, в която да се появяват новите значими явления в Седмото изкуство.

   Уважаеми филмови дейци, искрено Ви желая творческият Ви път да е озарен от искрата на вдъхновението. Честит празник!”

Публикувано от: novinata.bg