rumen-gechev-1

Румен Гечев: Одобрявам новогодишната реч на президента, атаките срещу него са неоснователни

Румен Гечев,  народен представител от ПГ на „БСП за България“, в разговор с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?“ в ефира на Радио К2, заяви позиции по следните теми:

Приоритетите на „БСП за България“ през предстоящата парламентарна сесия.

    Румен Гечев заяви, че БСП ще продължи да следва своята стратегия и през предстоящата парламентарна сесия. Левицата ще подлага на критика, когато има основание за това, предложенията на управляващите. Според народния представител основният проблем се състои в това, че законите се предлагат хаотично и без мотиви. Той обясни, че в комисиите, в които членува, управляващите предлагат законопроекти в последния възможен момент, предлагат се и законопроекти, засягащи стотици милиони левове, без никакви финансови разчети.

    Румен Гечев беше категоричен, че БСП ще продължи да предлага алтернативи. Например по отношение на бюджета, който е бил гласуван почти без никакви обсъждания и мнения на професионалните организации, социалистите са предложили свой алтернативен бюджет, по който управляващите не са направили никакви изказвания. „Те даже нямаха куража да излязат на трибуната и за защитят собствените си предложения в бюджета. Тоест ние ще продължим политиката си на градивна критика с конкретни алтернативни предложения и натиска от страна на БСП ще расте и това не е тайна, не само защото наближават изборите, а защото вече нещата са стигнали до драматични нива! Това повече не може да се търпи – сриване на търговския регистър заради това, че са назначени „калинки“ в министерството и в съответната агенция, срив сега отново с винетките, безхаберност при подготовката на законите, които изглеждат като швейцарско сирене, приемат ги в понеделник, започват да ги ремонтират от вторник! На това безхаберие и на тези „калинки“ в управлението трябва да се сложи край!. “, категоричен беше Румен Гечев.

   Народният представител заяви, че при всичките си срещи с бизнес и професионални организации се изтъква, че нивата на корупция са изключително високи. БСП, като най-голямата опозиционна партия, е длъжна да играе активна роля в израза на това народно недоволство.

Новогодишната реч на президента Румен Радев.

    „Съгласни ли сте с песимистичната нагласа на президента Румен Радев в неговото новогодишно обръщение и ако „да“ – защо?“, попита водещата Деница Гацинска. Събеседникът й отговори, че е съгласен и смята, че работата на президента е да показва кривиците на изпълнителната власт. Според народния представител речта е била кратка, много съдържателна и критична. Президентът изразява не само собственото си мнение, но и това на българския народ. „В същото време виждаме една абсолютно неоснователна атака към българския президент от някои от медиите и стигаме дотам, че един пожарникар и един физкултурник дават акъл на бившия шеф на ВВС на България кой самолет е най-добър. Това може би е някакво олицетворение на „калинките“ и на безхаберието в България. Защото съгласете се, че това вече е дискусия, която човек, който има здрави нерви, трудно може да я издържи. Следователно слушах речта на президента и я одобрявам, след като той има основателна критика, а ние не чухме основателни аргументи срещу неговата позиция. Единствената критика беше защо президентът е критичен в навечерието на новата година. Пак казвам, той е задължен морално и по конституция да предлага алтернативни решения и да критикува изпълнителната власт, нали затова има разделение на властите и това е олицетворение на демокрацията!“, завърши Румен Гечев разговора си с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?“ в ефира на Радио К2 

Публикувано от: novinata.bg