Image_7090050_126

Калоян Паргов: Правителството трябваше да защити интересите на българските превозвачи вместо да се прави на безпристрастен арбитър

Калоян Паргов,  председател на ГС на „БСП-София и общински съветник в СОС от групата на „БСП-лява България”, в разговор с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?“ в ефира на Радио К2, заяви позиции по следните теми:

Интересът към приемната на БСП-София.

     Калоян Паргов заяви, че интересът към приемната на БСП-София е изключително голям. Гражданите поставят много широк кръг от въпроси, които засягат както теми като инфраструктурата, етажната собственост и т.н., така и национални проблеми, като размера на доходите на фона на нарасналата цена на живота след повишаването на цените на комуналните услуги. Подават се и сигнали за корупция, като за София, така и в национален план. Лидерът на столичните социалисти разказа също така, че е била проведена среща с Националните пенсионерски съюзи, които за пореден път са поставили искане за преизчисляване на пенсиите. Паргов посочи също, че гражданите доста често поставят и проблема за разликите между центъра на столицата и крайните квартали, а тази тема набира все по-голяма популярност.

Готовността на БСП за европейските и местни избори.

    „Какъв отговор ще дадете на проблемите на гражданите на предстоящите местни избори в края на годината, но и на предстоящите европейски избори, чиято платформа БСП ще обсъжда тази седмица на пленум, за да ви припознаят гражданите като алтернатива?“, попита водещатаДеница Гацинска. Калоян Парговотговори, че в четвъртък сутринта ще има съвместно заседание на парламентарната група и ИБ, за да се обсъдят два документа, които ще се гледат от НС в събота на 12-ти януари. Първият е „Визия за България“ в обобщения си вариант с всички предложения. Другият документ е платформата, с която БСП ще се яви на изборите за ЕП, базирайки се на платформата на ПЕС, която също е работен документ в момента. Той подчерта, че е нормално в определени точки да има разминавания с платформата на ПЕС, породени от националната ни идентичност и суверенитет. Лидерът на столичните социалисти подчерта, че все повече избирателите държат на защитата на националните интереси.

Протестът на превозвачите срещу плана „Макрон“.

  Калоян Паргов беше категоричен, че държавата ни е пропуснала да защити българския интерес по отношение на плана „Макрон“, още повече, че сме били европредседатели, но сме се правели на безпристрастни арбитри. Според лидера на столичните социалисти европейският пазар не е толкова свободен, а по-скоро политически пазар. Затова и въпросът е бил обсъден на заседание на ИБ. „Очевидно е, че много хора ще се опитат да го яхнат, виждаме колко са активни „Патриотите“, г-н Джамбазки. Ние ще имаме наш представител на протеста, г-н Свиленски ще бъде в Брюксел. Но трябва ясно да кажем, че беше пропусната възможността на заседанията на редица Съвети на министри да се отстоява българската позиция!“, заявиКалоян Паргов.

     „Друг ваш емблематичен представител от Брюксел и от средите на БСП Сергей Станишев ще присъства ли и ще подкрепи ли този протест на превозвачите в Брюксел? Днес г-жа Нинова каза, че ще се обърнете към ПЕС, но не каза дали ще се обърнете и към президента на ПЕС Сергей Станишев, а друг представител на левицата Александър Симов каза, че Станишев няма място в листата на левицата на БСП, тъй като от това ще загуби партията?“, попита водещата Деница Гацинска. Събеседникът й отговори, че на заседание на ИБ е било решено да се изпрати писмо до всички ръководни фактори в ПЕС във връзка с пакета „Макрон“, за да бъдат запознати с позицията на БСП и да възприемат мотивите й. „А що се отнася до изказването на г-н Симов, това е мнението на един народен представител. Мнението трябва да си го каже партията, за да бъдем максимално безпристрастни и да не ни обвинят във вземане на страна в една или друга посока. Този процес ще стартира след конгреса, по напълно демократична процедура, както го правим и накрая ще видим какво е мнението на партията с което трябва да се съобразим!“, завърши Калоян Паргов разговора си с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?“ 

Публикувано от: novinata.bg