ad13d88247c0c3486cfe36a84cc8c1c3

Борис Цветков: Нормално е когато българите не виждат оптимизъм и президентът да говори с езика на народа

Борис Цветков, общински съветник в СОС от „БСП-лява България“, в интервю за „Радио К2“ заяви позиции по следните теми:

Пожеланията му по случай празника Богоявление.

     „За много години на вас и на вашите слушатели, да са живи и здрави, да са убедени в своите сили и в успеха на България!“, пожелаБорис Цветков. Той подчерта, че въпреки студа с всяка следваща година все повече и повече хора присъстват на ритуала по ваденето на Богоявленския кръст.

    Борис Цветков обясни, че около нова година е бил изненадан от съобщение от районната община в „Дружба“, че в центъра на „Дружба“ 1 се предвижда масивно застрояване с 5 етажна сграда, а през януари изтича едномесечният срок. „Така че номерата на администрацията не свършват, но в дни като днешния трябва да сме обединени и да вярваме, че можем да успеем със собствени сили и с другарската помощ!“, категоричен бе общинският съветник.

Предстоящите европейски избори.

    „Каква ще бъде 2019 г за София, това е година в която предстоят избори, и европейски, и местни, каква е готовността на БСП-София за предстоящия вот?“, попита водещатаДеница Гацинска. Борис Цветковотговори, че са добре подготвени са тези важни избори. Според него първият ще е определящ и за втория. Той подчерта, че цяла Европа е изправена пред изпитание, а традиционните леви и десни партии са претърпели леко отстъпление, на фона на лесните решения, предлагани от популистите. Затова Европа трябва да направи своя избор, дали да се хлъзне по новата неизвестна вълна на популизъм или да се вникне внимателно в предлаганите платформи и да се търсят реални решения за проблемите. Според общинския съветник ЕС е бил една добра идея, но в последните години е станало ясно, че решава само проблемите на богатите хора и на големите корпорации. Обикновените хора виждат целия този фалш и двойните стандарти и ясно разбират, че добрата идея се е изродила. „Пред всички партии, включително пред нашата, ще е голямо предизвикателство да убедим хората, че предлагаме ясна промяна на това недобро статукво, че предлагаме изпълними решения, а не както популистите да ги лъжат, че ще вземат 3000 лева заплата, а после да кажат – няма как да стане!“, категоричен беше Борис Цветков.

Новогодишната реч на президента Румен Радев.

   „Как ще коментирате обръщението на президента Румен Радев в новогодишната нощ, който изрази много песимизъм, за разлика от един световен лидер, какъвто е президентът на Русия Владимир Путин, чието обръщение беше изключително оптимистично и с каква нагласа трябва да встъпим в новата година – оптимистична или песимистична?“, попита водещатаДеница Гацинска. Събеседникът й отговори, че оптимизмът на руския президент е логичен, предвид предизвикателствата, с които се е справила Русия. Пример за това е решаването на демографската катастрофа, налегнала Русия през последните десетилетия. „В България обаче президентът Радев не вижда такъв оптимизъм и е нормално когато българският народ не вижда такъв оптимизъм и българският президент да говори с езика на народа. Така че разбирам и президента Путин за добрите показатели, които Русия има и виждам оправдан песимизъм на Радев във всички неща, които мъчат българина – демографска катастрофа, нерешени проблеми в здравеопазване и образование, виждате в София има проблеми с чистотата на въздуха, замърсяване, лоши ремонти, ремонти на ремонтите. За какво да е оптимист?“, завърши Борис Цветков интервюто си за „Радио К2“ 

Публикувано от: novinata.bg