KП „България без цензура“ откри кампанията си в Стара Загора

Лидерите на седемте партии от коалиция „България без цензура“ Николай Бареков (ББЦ), Кънчо Филипов (ПП ЛИДЕР), Румен Йончев – Земеделски народен съюз (ЗНС), Весела Драганова (Партия на българските жени), Драгомир Стефанов (Движение „Гергьовден“), Радослав Кацаров – Съюз на свободните демократи (ССД) и Михаил Баев (БДС „Радикали“ – зам.-председател), дойдоха на 5 септември на централния площад в Стара Загора за откриването на  националната предизборна кампания на коалицията за предсрочните парламентарни избори за 43-то Народно събрание. Това стана на голям концерт в центъра на града, който беше предаван пряко по ТВ „Евроком“. В центъра на тракийския град дойдоха хиляди симпатизанти от цялата страна, за които дори дъждът не беше пречка да подкрепят водачите на листи на коалицията.

„Това са хората, които могат да направят промяната в България. Нашата промяна не е самоцелна. Най-накрая трябва да има политическа класа, която да бъде избирана за такава и да си тръгва като такава. Не може най-богатите хора в България да са политиците. Избирате политици, той след две години станал най-богатият бизнесмен. Трябва да изберем хора, които да работят за народа. Затова избрахме девизът на нашата кампания да бъде „Държавата – с грижа за народа», подчерта Бареков.

„Падна ни се най-хубавият номер на бюлетината, защото числото 13 е незабравимо. 13-ката ще бъде фатална – за Местан и Борисов. Благодарение на номер 13 ДПС няма да управлява повече България, а Борисов ще гледа премиерски пост през крив макарон от Банкя“, закани се лидерът на ББЦ. Моите колеги от най-силните, можещите и харизматични листи за изборите за 43-то Народно събрание осъзнаваме мисията, която носим със себе си – това е мисията за промяната, подчерта той.
След Николай Бареков говори водачът на листата на коалицията в Стара Загора Кънчо Филипов, председател на партия ЛИДЕР. „От тази трибуна днес започва нашият поход към промяната – с дръзновението на тези млади хора, които са зад мен, с опита, който имат нашите специалисти и с мъдростта на няколкото бели глави в листите. Само преди 2 месеца те показаха, че могат да разбият статуквото. Ние ви обещаваме, че този поход ще завърши с победен марш на 5 октомври“ – каза Филипов.
Най-важното е какво ще се случи след 4-ти октомври, каза от своя страна почетният председател на „Гергьовден“ Любен Дилов-син и водач на листата на коалицията за 23 МИР София-град. Ред е да се направи държава, която работи за гражданите, заключи той.
Виждам хора с различни идеи, но с една надежда, каза от своя страна Нешка Робева, която продължава да подкрепя „България без цензура“ и ще се включи със своите спектакли в кампанията на коалицията.
Концертът, с който бе открита кампанията на коалицията в центъра на града, бе предшестван от поклонение пред паметника на подполковник Калитин и мавзолея на загиналите старозагорци при опожаряването на града през 1877 г.

Публикувано от: novinata.bg