8690dd2309ef34614b0d4c9701a498a1

Маша Илиева: Най-важният акцент през 2018 г. беше гостуването ни в Болшой театър

Най-силният момент в отминаващата година за Националната опера и балет е гастролът в Болшой театър. Това каза пред БНР примабалерината Маша Илиева, която е и репетитор в националния балет, в равносметка за 2018 година. Тя подчерта, че за целия екип това е било „голямо предизвикателство и чест“.

В предаването „Преди всички“ Маша Илиева определи като успешна годината за нейните ученици от балетната ѝ школа. Тя подчерта, че изпращат 2018 година с „бум от медали“.

Националната опера и балет очаква с нетърпение началото на 2019 година, когато известният руски балетист и хореограф Михаил Баришников ще гостува с нашумялата постановка „Бродски/Баришников“.

„Той е невероятен артист. И като актьор е велик. С нетърпение го очаквам. /…/ Аз съм го гледала като дете на живо, тогава гостува в София с Мариинският театър. Танцува в балета „Дон Кихот“. Не си спомням дали аз съм се впечатлила толкова от него, или толкова съм слушала след това за неговия скок, за невероятните пируети. След това той остана в САЩ и вече нямаше шанс да го видим на наша сцена. Ето че половин век по-късно той се завръща на столична сцена“, каза още Маша Илиева.

Публикувано от: novinata.bg