Kotev_Kmet_Mesez1_908908

Кирил Котев: Целта ни е до края на януари всички села в община Сандански да имат медицинско обслужване

Кирил Котевкмет на Сандански от ГЕРБ, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

По-важните проекти, изпълнени през неговия мандат.

    Кирил Котев заяви, че Сандански има късмета да бъде град, разположен близо до две граници. Той е туристически център, жив град с млади хора, които искат да се развиват и да работят. Кметът обясни, че в началото е чувствал известно недоверие сред гражданите как ще се справи с проблемите новата администрация, но нещата са потръгнали и вече след постигнатите резултати се наблюдава успокоение и доверие. Проектите, по които са кандидатствали са много. Основните са за енергийна ефективност. Има и целево финансиране от държавния бюджет за строеж на спортна зала. Има два проекта по трансграничното сътрудничество между България и Македония, извършени са ремонти на детски градини, както и на градския парк. Изградена е и нова детска градина за 150 деца и така в Сандански няма нито едно дете, което да не може да посещава детска градина.

   Кирил Котел обясни още, че община Сандански е най-голямата в област Благоевград с 55 населени места. Повечето от тях са планински и отдалечени и хората са имали нужда не само от подобряване на инфраструктурата, но и от внимание. „Голямата ни гордост е, че в 38 села имаме медицинско обслужване, направихме общински медицински център с общински автомобили, те обикалят, мерят кръвното налягане на хората, кръвната им захар, бият им инжекции. Много често те просто имат нужда да си поговорят!“, разказа кметът на Сандански. Той сподели и за създаването на младежки общински театър в Сандански, младежите обикалят читалищата по селата и представят различни постановки. „Опитваме се да балансираме, освен инфраструктурата, освен чисто капиталови разходи да се обърне внимание и на конкретния човек, целта ни е до края на януари всички села да бъдат с медицинско обслужване!“, категоричен бе Кирил Котев.

   „Ако трябва с 3 изречения да охарактеризирате града, какви ще бъдат те?“, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори: „Чист град, град на младите с европейска визия!“.

Ще се кандидатира ли за нов мандат?

    Кирил Котев заяви, че е получил доверие от партията, която го подкрепя, вярва, че ще поучи подкрепа и на местно ниво и затова тръгва по пътя на кандидатиране за нов мандат. „Каква е формулата Ви за кметски успех“, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори: „Работа, постоянство и откровеност с хората!“.

    „Вие сте бил общински съветник, депутат, а сега и кмет. Кметският стол ли е Вашето успешно поприще, или на всяка изборна длъжност, на която сте бил, придобивахте нов опит и нови умения?“, попита водещата Клара Маринова. Кирил Котев отговори, че нещата в държавната администрация и на кметското място са доста различни. Той сподели, че се чувства доволен, защото вижда, че нещата се случват доста бързо и като цяло кметската работа е доста по-оперативна. „На този етап се чувствам полезен и имам стимул да работя!“, категоричен бе кметът на Сандански.

Откриването на новия участък от АМ „Струма“.

    Кирил Котев заяви, че иска да благодари на правителството за откриването на последния участък от АМ „Струма“. По този начин се повишава безопасността, защото трафикът за гръцката граница вече няма да минава през града. Това ще допринесе още повече и за чистота на въздуха, чието качество в Сандански е изключително високо.

Отношенията на администрацията с бизнеса.

   Кирил Котел заяви, че администрацията се старае да оказва съдействие на бизнеса. Той обясни, че напълно съзнава, че гръбнакът на общината са леката промишленост и туризмът и затова се опитва да работи добре с тях. За тази цел създаден нов фронт офис, който да обслужва по-бързо фирмите и да им се оказва пълно съдействие. Туристическият бизнес се нуждае от по-чист и уреден град и затова се работи в тази посока. Забранени са били строежите в парка, а самият парк е разширен с още 120 декара. Има и нови атракции, като зоокът.

   „Как задържате кадрите във вашата община, за да не ходят в по-големите градове?“, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че това наистина като цяло за България е проблем. В община Сандански 3 от 4-те нови детски градини са направени в селата. Целта е да се предоставят добри условия на хората там. „Аз знам, че младите хора, които са отишли в София, на тях им е трудно без своите родители да закарат децата си на детска градина. Докато, ако ние им предоставим добри условия, знам, че всеки родител ще предпочете бабата и дядото да заведат детето, да има добри условия, така че дори и за по-малка заплата биха се върнали. Така че работим и върху самата среда!“, завърши Кирил Котев разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2” 

Публикувано от: novinata.bg