2df75d8157a19c291f603aba0849caae

Амелия Гешева зарадва артистите-ветерани

Заместник-министърът на културата Амелия Гешева посети днес Дома за артисти – ветерани на изкуствата и културата в столичния кв. „Захарна фабрика” и поздрави от свое име и от името на министър Боил Банов живеещите там с настъпващите празници. Заедно с нея бе и Елиянка Михайлова, директор на дирекция „Сценични изкуства и художествено образование”.

  По традиция зам.-министър Гешева занесе коледни подаръци,  а артистите-ветерани се зарадваха най-много на книгите, които получиха. Те споделиха, че се интересуват от всичко, случващо се в сферата на културата. Задаваха актуални въпроси, свързани с книгоиздаването, филмопроизводството и културното наследство.

  От своя страна зам.-министър Гешева им разказа за някои от по-важните инициативи на културното ведомство, които реализира екипът на министър Банов през 2018 г., както и какво се планира за следващата 2019-та.

  Артистите-ветерани й пожелаха успех и дадоха идеи за подобряването на културната инфраструктура и опазването на наследството и традициите. По време на разговора те припомниха народното поверие, че на днешния 20 декември – Игнажден, е много важно какъв човек ще влезе първи в къщата, защото от него зависи каква ще бъде и новата година. Тази сутрин при тях първи са били деца от близкото училище.

Публикувано от: novinata.bg