изтеглен файл

Иван Таков: 2018 беше поредната пропусната година управляващите Столична община да направят нещо хубаво за града

Иван Таков,  общински съветник в СОС от групата на „БСП-лява България”, в разговор с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?“ в ефира на Радио К2, заяви позиции по следните теми:

Бюдетът на Столична община за 2019 г.

    Иван Таков беше категоричен, че 2018 е била поредната пропусната година от Столична община да направи нещо хубаво за града. Това е много жалко за София и за столичани. „Миналата година се похвалихме с рекорден бюджет, тази година имаме още повече от същото, но за съжаление всяка година накрая на годината виждаме, че имаме не само рекордни бюджети, но и рекордни неизпълнения на тези бюджети, говоря най-вече за инвестиционната програма – за 2017 г. малко над 50%, тоест половината от нещата, които управляващите са заявили, че са приоритети, не са изпълнили!”, категоричен бе общинският съветник. Тази година вероятно пак ще сме свидетели на същото. Според него това се дължи на нежеланието на кмета и управляващите да включат общинските съветници и комисиите в съвета в разработването на бюджета, въпреки че са го обещали. Кметът Фандъкова е поела ангажимент тази година общинските съветници да участват по-активно в изготвянето на бюджета за 2019 г., но не го е изпълнила. Всичко това води до непрестанните скандали при текущите ремонти в София.

Готовността на БСП-София за европейските и местни избори.

   „Готова ли е БСП-София за предстоящите европейски и местни избори и Мая Манолова ли ще бъде софийският Румен Радев?”, попита водещата Деница Гацинска. Иван Таков отговори, че БСП-София е напълно готова и за двата избора. „Ние търсим Румен Радев и Мая Манолова няма как да е Румен Радев. Мая Манолова си е Мая Манолова и това е за нас общо взето човекът, който за първи път изпълни функцията на омбудсман с истинския смисъл на тази длъжност!”, категоричен беше общинският съветник. Той обясни, че Манолова е един от възможните кандидати, но при БСП нещата не се решават еднолично. Решението за кандидата за кмет ще бъде взето на конференция след евроизборите.

   Иван Таков заяви, че за БСП работата с хората не започва и не свършва с предизборната кампания. Целият екип е постоянно на терен и е съпричастен с проблемите на гражданите.

    „Поставено ли е под въпрос водачеството на президента на ПЕС и екслидер на БСП Сергей Станишев за евровота?”, попита водещата Деница Гацинска. Събеседникът й отговори, че тази тема в момента не стои на дневен ред. Той подчерта, че Станишев е бил избран с огромно мнозинство за трети път за президент на ПЕС. „Аз бих казал и като председател на Районния съвет на БСП-Възраждане, в който Сергей Станишев членува, че това наистина и за район „Възражадне”, и за цялата партия е голяма гордост. Българин на такава висока позиция и то трети мандат знаете в историята може би имаме два такива примера и то от далечната ни история, визирам Социнтерна преди много много години. Така че това не е само гордост за БСП, а трябва да е гордост и за България, че наистина има политик на такова ниво и на такава позиция в Европа!”, завърши Иван Таков разговора си с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?“ в ефира на Радио К2

Публикувано от: novinata.bg