1301_tn_3

Николай Цонков: През 2018 г. БСП се утвърди като алтернатива на управляващите, която предлага реални решения на проблемите

Николай Цонков,  народен представител от „БСП за България, в разговор с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?“ в ефира на Радио К2, заяви позиции по следните теми:

Равносметката за 2018 в политически и партиен план.

   Николай Цонков заяви, че според него равносметката е положителна. БСП категорично се е утвърдила като алтернатива на сегашното управление. Партията е повдигнала множество въпроси и е дала решения на проблемите, които гражданите поставят. За съжаление обаче управляващите ясно са показали, че не желаят дискусия по проблемите, което е много тъжно. Що се отнася до ситуацията във вътрешнопартиен план, според народния представител обсъждането на „Визия за България” определено е вляло енергия в партията. Получил се е много конструктивен разговор за бъдещето на страната и през следващата година БСП ще е готова да предложи на обществото конкретните си предложния за развитието на българската държава във всяка една сфера.

Оценката му за европредседателството.

    Николай Цонков заяви, че европредседателството е било обявено за успешно от управляващите, а то няма как и да е различно, защото това е една техническа процедура. Според него обаче основната тема, която ГЕРБ са поставили по време на председателството, а именно европерспективата на Западните Балкани, напълно се е провалила. Тежки вътрешни проблеми има в Македония, продължава и напрежението между Косово и Сърбия.

Протестите в страната.

    Според Николай Цонков, ако действително бюджетът беше направен така, че да решава социалните и икономически проблеми, едва ли щеше да се стигне до толкова скандали и протести. Той изрази мнение, че проблемите се задълбочават и това ще продължи като линия и през следващата година. Народният представител беше категоричен, че ГЕРБ се интересуват само от това да продължат да управляват и изобщо не обръщат внимание на социалните проблеми. Това е за сметка на българските граждани, защото въпреки че макроикономическите показатели са добри, се влошава социално-икономическата среда. Продължава и политиката на противопоставяне на различни социални групи една на друга. Постоянно се погазват законите в страната, както и Конституцията. Размито е и разделението на властите, а законодателната власт е превърната в гумен печат. Парламентът е превърнат в придатък на изпълнителната власт. „Ние не можем да се примирим с това, затова следващата година предстоят най-малко два важни избора, БСП са готови да ги спечелят. Както казах ние ще предложим още в началото на годината алтернатива, включително в тази алтернатива ние предвиждаме да се борим с бедността, да предложим конкретни мерки за повишаване на доходите, за стабилизиране на икономиката, финансовата стабилност да продължи, но не и за сметка на работещите бедни и социално слабите. Бихме искали да защитим социалните права на всеки един гражданин, най-вече на възрастните хора, тоест за нас е важно най-накрая да се преизчислят и пенсиите, а не управляващите да се подиграват с възрастните хора с 5,7% увеличение и то от юли месец!”, завърши Николай Цонков разговора си с Деница Гацинска в предаването „Какво работят за София софийските избраници?“ в ефира на Радио К2

Публикувано от: novinata.bg