117361_660_370

Младен Маринов: Продължаваме да търсим семейство Арабаджиеви

МВР продължава да издирва семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви, каза вътрешният министър в кулоарите на парламента. Хотелиерското семейство се укрива в чужбина.

„Така че, очакваме обратна информация. Не мога да кажа близо ли сме, или далеч, направили сме всичко необходимо, както виждате, някъде успехът идва бързо, някъде по-бавно, но се надявам, че всичко ще приключи, така че да бъде подсигурен един справедлив процес и те да бъдат осигурени за нуждите му“, допълни министърът.

Маринов потвърди още, че се прави проверка от прокуратурата на завод „Арсенал“ за изнесеното незаконно оръжие. Проверява се дали оръжията и частите от тях са произведени там и са изнесени оттам, на какъв етап от производствения процес е станало това, защото оръжието не е с маркировките на завода-производител.

Министърът коментира още и падналата част от оградата с Турция. Последното нарушаване на границата е вследствие природно бедствие и интензивни валежи, които са довели до свлачището и падането на оградата, обясни той. Предприети са действия за усилване на охраната на компрометирания участък. Има разположени повече граничари, както и термокамери, които да покрият района, за да не може да премине безпрепятствено нарушител, обясни министърът на вътрешните работи.

„Вчера ми докладваха, че на терен вече се извършват строително-монтажни дейности за възстановяване на съоръжението“, заяви Маринов. Работи се почти денонощно и ще бъде възстановена в най-кратки срокове, допълни той. Опити за преминаване има много, но засега през пропадналия участък не са констатирани такива, тъй като там има охрана.

Министърът потвърди, че който наруши закона и пусне снимки от оградата, го чака досъдебно производство и предаване на съд. Повод за коментара му бе фотосът, който изпратил гражданин на депутата от БСП Николай Цонков. Първо трябва да видим дали снимката е направена в реално време и дали е извършено престъпление, ще се провери, обеща министърът. Според него това е застрашаване на националната сигурност, след като законодателят е преценил така. „Черноморската граница е под засилено наблюдение постоянно. Уверявам ви, че сигурността на морската ни граница е на ниво“, допълни още Маринов по повод информациите за евентуално пристигане на кораби от САЩ в Черно море.

По повод благотворителния концерт за децата-сираци, загубили родителите си, полицаи, министърът призна, че изборът на нашумялата тийн идолка Тита не е на вътрешното министерство. Това е бил подарък, осигурен от фондацията на съпругата на командоса Емил Шарков, който загина преди години при акцията в Лясковец.

Попитан дали е било удачно изборът да се спре на нея, министърът коментира, че не иска да омаловажава повода, за който е било тържеството, а именно кампанията, при която са били събрани значителни средства.

„Концертът беше дарение от фондацията на съпругата на нашия колега Емил Шарков. Това е нейно дарение, ние бяхме там, за да покажем съпричастност“, каза от името на ръководството на МВР Маринов. И призна, че не слуша такава музика.

„Аз слушам съвсем различен вид музика, привърженик съм на хеви метъла и честно казано, в интерес на истината, на тези изпълнители не им знам дори и парчетата“.

Публикувано от: novinata.bg