46491603_207415970145888_7770557597605691392_n

Сдружение „Защото можем“ постави метално сърце за събиране на капачки в Петрич

По случай Световният ден на недоносени бебета, Сдружение „Защото можем“ постави днес метално сърце за събиране на капачки с благотворителна цел. Сърцето се намира в градинката до новия пазар и срещу магазин „Билла“.

Каузата на „Капачки за Бъдеще“, която сдружението подкрепя събира пластмасови капачки, които биват рециклирани с цел закупуване на нови кувьози в болници в цялата страна. До момента има 3 закупени кувьоза в рамките на година и половина. Според статистиките преждевременно родените деца в България са около 6000 на година.

Екипът на Сдружение „Защото можем“, благодари в социалните мрежи на всички ученици, родители, учители и граждани, които днес бяха съпричастни към каузата и донесоха събраните от тях капачки. Заедно успяха да напълнят половината сърце! Това е показателно за гражданите на община Петрич, които доказват, че от малки до големи подкрепят кампанията и ги е грижа за недоносените бебета! За всички училищни групи, класове, фирми и институции през следващата седмица са подготвени грамоти!

Публикувано от: novinata.bg