1536861431

Радостин Танев: Бюджет 2019 поставя добри основи за развитие на икономиката и повишаване на доходите

Бюджет 2019.

   Радостин Танев заяви, че може би фактът, който прави най-силно впечатление е, че това е най-големият бюджет, който сме имали през последните години и е насочен изцяло към хората. Основата посока е към увеличаване доходите на хората. Народният представител подчерта факта, че през 2007 г. БВП е бил 50 милиарда лева, а в момента е 117 милиарда, което говори, че държавата работи така, както трябва.

   „Доста икономисти в критичен план казаха следното – ще има по-високи доходи, но и повече удръжки. Наистина се увеличават някои данъци и такси, което означава, че ще се вземе от хората, за да влезе в бюджета и после да се преразпредели, защо така?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че подобни твърдения от страна на опозицията са демагогия. По-конкретно относно обвиненията за повишените данъци на старите автомобили и акцизите на бездимните цигари народният представител заяви, че все пак трябва да се предприемат някакви мерки, за да не се превърнем в държавата, където се събират всички стари коли на Европа. Работа на политиката е да даде възможност на държавата да се развива в правилната посока. Що се отнася до бездимните цигари – тук има процес на изравняване с конвенционалните.

   „Според Вас българските граждани ще живеят по-добре, както досега или по-зле през 2019 г?”, попита водещата Клара Маринова. Радостин Танев отговори, че с Бюджет 2019 ясно са поставени основите за подобряване както на икономиката, така и на доходите на хората. Това е стъпка в посока изпълнение на програмата за управление.

Може ли правителството да изпълни пълния си четири годишен мандат?

   „Стабилно ли е коалиционното управление и химера или реалност може да бъде четири годишният мандат?”, попита водещата Клара Маринова. Радостин Танев отговори, че параметрите на Бюджет 2019 ясно показват, че управлението работи в посока изпълнение на ангажиментите, поети пред хората. Той заяви, че наистина е имало известно напрежение, но правителството е стабилно и това дава възможност за развитие на държавата.

    „Според повечето социологически проучвания има спад в доверието към управляващите, но то не прелива в опозицията. Изравняването на доверието вече тенденция ли е и как може правителството на Борисов да промени тази тенденция? Как може вие, управляващото мнозинство, да започнете да трупате доверие за сметка на опозицията?”, попита водещата Клара Маринова. Народният представител отговори, че обикновено практиката показва, че партиите в управлението неизбежно губят част от своята подкрепа. У нас в момента обаче трябва да се подчертае факта, че разликата от около 3% в полза на ГЕРБ се запазва, въпреки многословието на опозицията и опитите им непрекъснато да атакуват ГЕРБ.

Основните проблеми, които му поставят хората при срещите си с него.

    „Когато ходите сред своите избиратели те какви проблеми ви поставят? От какво са доволни и от какво не са?”, попита водещата Клара Маринова. Радостин Танев отговори, че по време на последния си приемен ден е било обсъждано точно това вдигане на данъците за старите автомобили. Имало е хора, които са изразили своето недоволство, но е имало и такива, които са смятали, че трябва да вървим в тази посока. Народният представител продължи, че гражданите поставят като цяло най-различни проблеми, някои от тях свързани и с частни казуси.

Поисканите от главния прокурор депутатски имунитети на шестима народни представители.

   „Не станаха ли прекалено много поисканите имунитети в това Народно събрание? Не ги ли преглеждате предварително биографиите на бъдещите народни представители, та непрекъснато се вадят някакви данни за тях, заради които им се иска имунитета?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че в крайна сметка прокуратурата си върши работата. „Аз не мисля, че ние трябва да поставяме етикети на когото и да било, независимо от коя политическа сила е, нека да си свършат органите работата и след това ще можем да коментираме!”, завърши Радостин Танев разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”

Публикувано от: novinata.bg