мария габриел_cr (1)

Комисар Мария Габриел участва във форуми за изкуствения интелект, фалшивите новини и цифровизацията на библиотеките

На 9 ноември (петък) от 09:00 ч. в зала „Джон Атанасов“ в София Тех Парк, българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще открие конференция за виртуалната реалност и изкуствения интелект „Бъдещето на реалността“, която се провежда под неин патронаж, заедно с министър-председателя Бойко Борисов. Комисарят ще представи стратегията на ЕК за изкуствения интелект и ще обсъди с представители на световно известни високотехнологични компании от няколко континента как да се развиват високите  технологии в полза на хората и бизнеса.

 

Форумът „Библиотеките днес и цифровата трансформация“ е следващата за деня конференция, която също се провежда под патронажа на българския еврокомисар. Националната конференция с международно участие събира лектори и участници от България, Европа и САЩ за дебат относно предизвикателствата пред обществените библиотеки, опазването и достъпа до културното наследство в XXI век, новите технологии и програми в библиотеките, медийната грамотност и цифровите умения. Комисарят ще закрие форума в 11:30 ч. в зала „Рубин“ на хотел „Рамада“.

 

В 14:00 ч. в зала 6 на НДК, Мария Габриел ще участва в конференцията „Фалшиви новини от истински тролове“, в която ще представи актуалното състояние на политиката на ЕК за борба с дезинформацията онлайн и резултатите от предприетите до момента мерки, включително Кодекса за добри практики, изготвен наскоро от Форума относно дезинформацията онлайн.  

Публикувано от: novinata.bg