11c71db967c884789b95447ac7bcd3aa1

Министър Маринов: Изключително съм доволен, че в Самоков полиция и местна власт работят в пълен синхрон

С тържествен водосвет започна днешната церемония по освещаването на обновената сграда на РУ Самоков,  ремонтът на която е извършен по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов изказа задоволство от постигнатото отлично взаимодействие между полицията и общинската власт в Самоков, което е важна предпоставка за гарантиране на сигурността на гражданите, инвеститорите и туристите в региона. Той поздрави ръководството на ОДМВР – София, на районното управление, както и всички служители, за бързите и адекватни мерки при обезпечаване на обществения ред през зимните туристически сезони. Резултатите нареждат РУ Самоков на едно от водещите места в страната.

Вътрешният министър адмирира усилията на общинската администрация в Самоков за изграждане на видеонаблюдение, което позволява пренасочване на човешки ресурс към малките населени места и вилни зони. Той връчи на кмета на община Самоков Владимир Георгиев почетен плакет на МВР за осъществената инвестиция в полицията и поздрави изпълнителите за високото качество на работата им.

„Много е важно да работим в синхрон, за да бъде гарантирано спокойствието на местните жители и на туристите. Благодаря, че това е налице“ – изтъкна кметът на общината и изказа своята благодарност към всички служители на РУ – Самоков, които не прекъснаха работа по време на ремонтните дейности и по този начин гражданите не усетиха дискомфорт. Като знак на признателност Владимир Георгиев връчи на министър Маринов почетен плакет на община Самоков.

След церемонията вътрешният министър и официалните гости посетиха завод на територията на общината, който е един от най-големите производители в България на специална охранителна електроника и мобилни системи за охрана /бронирани автомобили, автомобили със специално предназначение/.

Публикувано от: novinata.bg