thumb_770x0_Съдебна палата Варна_126

Оставиха в ареста обвиняем за убийство

Венцислав А., обвиняем  за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост, ще продължи да пребивава в ареста. Днес, 16 октомври 2018 г.,  Апелативният съд във Варна отмени определението на първата съдебна инстанция, с което бе изменена мярката му за неотклонение от „Задържане под стража“ в „Домашен арест“ и потвърди първоначално взетата, а именно – задържане под стража.

Това се случи след подаден протест на Окръжната прокуратура, който бе поддържан и от представителя на Апелативната прокуратура във Варна. Съдът намери, че протестът на прокуратурата е основателен и следва да бъде уважен и приведе редица доказателства за това.

Налице е обосновано предположение за авторството на умишленото убийство на 34-годишния Явор и то не е разколебано. В съдебната зала прокурорът от Апелативната прокуратура внесе доказателства, че и в ареста Венцислав продължава да въздейства върху свидетели. Справка от регистъра на свижданията в ареста показва, че на две дати – през февруари и март тази година, съпровождани от баща и син, осъждани за телесни повреди, хулиганство и закана с убийство, свидетели са посетили задържания под стража Венцислав. Така един от мотивите за изменение на най-тежката мярка за процесуална принуда на обвиняемия на Варненския окръжен съд, че под домашен арест обвиняемият за жестокото убийство не може да извърши престъпление против правосъдието, бе оспорен с доказателства.

В ареста е воден и свидетел, който не е бил в добри отношения с обвиняемия от същите баща и син с криминално минало. Прокурорът посочи, че веднага след извършване на деянието Венцислав, който приютил в апартамента си приятеля от детството си Явор, е уговарял две свидетелки да представят удобна за него версия – че пострадалият е напуснал сам апартамента му.

Убийството на младия мъж е извършено на 13 февруари тази година в кв. „Владиславово“ във Варна след жесток и продължителен побой.  На 14 февруари 2018 г. гражданин подал сигнал в ОД на МВР за мъж в безпомощно състояние пред блок в кв. „Владиславово”. На мястото е открит 34-годишният Явор, който бил адресно регистриран в същия жилищен блок. Малко по-късно пострадалият починал в линейката на път за болницата. Причина за смъртта му са множество травматични увреждания, сред които и травми от сексуално насилие.

Публикувано от: novinata.bg