P_ Dinchev (2)

С поезията на Петър Динчев приключиха Есенните празници на изкуствата в Асеновград

В Градска библиотека „Паисий Хилендарски” се състоя поетична вечер, посветена на творчеството на Петър Динчев – поет, сатирик, журналист, носител на редица престижни литературни награди, почетен гражданин на Асеновград, роден в с. Патриарх Евтимово.
 
Фоайето на библиотеката се оказа тясно за многобройните му почитатели, като сред гостите бяха кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов, председателят на Общинския съвет Драгомир Георгиев, заместник-кмета инж. Мария Вълканова, приятели, роднини и близки на писателя от цялата страна.
 
Организаторите на събитието литературен клуб „Орфей” към народно читалище „Св. Преп. Паисий Хилендарски” представиха творчеството и живота на Петър Динчев през погледа и спомените на негови колеги, съученици и приятели, които имаха възможността да споделят най-запомнящите се моменти от прекараното време с него. Членове от ЛК „Орфей” рецитираха стихове, посветени на родния край на поета.   Водещите на вечерта Йордан Кожухаров и Елена Славкова поставиха Петър Динчев от другата страна на микрофона като събеседник, а не журналист.
 
Вечерта приключи с поздравления, цветя и раздаване на автографи. С поезията и творчеството на всепризнатия Петър Динчев завършиха Есенните празници на изкуствата в Асеновград’ 2018.

Публикувано от: novinata.bg