мария_стефанова-аскеер2018-бта

Отличиха актрисата Мария Стефанова

Заместник-министърът на културата Румен Димитров връчи на актрисата Мария Стефанова по случай рождения й ден с Грамота за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура, както и специален подарък, свързан с прочутото златно съкровище от Сент Миклош. Това се случи след края на спектакъла „Три високи жени” от Едуард Олби.

  Десетки колеги, приятели, близки и почитатели на Мария Стефанова се събраха снощи в салона, за да споделят с нея личния й празник. Началото бе с триминутен филм, събрал фотоси от емблематични роли на актрисата.

  Препълненият салон на залата избухна в бурни аплаузи след финала на спектакъла, режисиран от Стефан Спасов, за който Мария Стефанова получи наградата „АСКЕЕР” за водеща женска роля. Колегите на актрисата от спектакъла – Виктория Колева, Радина Боршош, Явор Вълканов, Василена Винченцо, режисьорът Стефан Спасов, авторът на сценографията и костюмите Нина Пашова, също носител на „АСКЕЕР”, авторът на музиката Теодосий Спасов, също бяха бурно аплодирани от публиката.

  Директорът на Народния театър Мариус Донкин засвидетелства уважението си към Мария Стефанова със специален адрес.

Публикувано от: novinata.bg