vlcsnap-2017-10-12-11h06m06s198-228865-810x0

Откриха българския щанд на Международния панаир на книгата във Франкфурт

Зам.-министърът на културата Амелия Гешева откри официално българския щанд на Международния панаир на книгата във Франкфурт. Тя поздрави присъстващите от името на министър Банов и от свое име и изказа искрено задоволство от свършеното в името на една благородна кауза – популяризирането на българската култура и книга.

   „Изключително съм щастлива от това, което виждам и благодаря на всички, които положиха усилия за това българското пространство тази година да изглежда много по-добро, много по-различно от предходни години”, посочи зам.-министърът. Тя изказа благодарност и на колегите си от останалите министерства, за които това също е било кауза и задача. Амелия Гешева подчерта, че българската държава ще продължи да следва тази политика и се надява на още много подобни събития и в по-голям формат, на които българската култура да бъде представена подобаващо. Пожела на представителите на родните издателства много самочувствие от добре свършената работа, която показва, че нашите творци и издателства са визитната ни картичка пред света. „Пожелавам успех на българското участие и много ползотворни срещи и преговори, които да отворят нови пътища за постигане на поставените цели”, каза още зам.-министър Гешева.

   70-ото юбилейно издание на най-голямото и престижно международно книжно изложение – Международен панаир на книгата във Франкфурт, се провежда от 10 до 14 октомври. Участие в него ще вземат над 7200 изложители от цял свят. Общото българско изложбено пространство се организира от Асоциация „Българска книга“ с подкрепата на Министерство на културата.

Публикувано от: novinata.bg